Blog | Oordoppen voor festivals | 3 handige tips | audinc.be ?

by | apr 13, 2019 | Gehoorbescherming Muziek

Oordoppen voor festivals | 3 handige tips

Het festivalseizoen komt er weer aan! Dat is niet alleen muziek, maar ook een hoop gezelligheid. Wel is het echter belangrijk dat je die leuke gesprekken ondanks het lawaai kunt blijven horen. Gelukkig kunnen oordoppen daarbij helpen.

Festivals zijn leuk, maar als bezoeker loop je wel veel risico op gehoorschade. Dit wijzen verschillende onderzoeken uit. Er zijn gelukkig speciale oordoppen voor festivals en concerten welke dit kunnen voorkomen. In deze blog geven we je 3 tips om je oren te sparen.

Tip 1: Weet wanneer je Gehoorschade oploopt

Mensen lopen gemiddeld gehoorschade op wanneer ze blootgesteld worden aan 80 decibel of meer. Het ligt er echter wel aan hoelang ze in het lawaai staan. 85 db kan over het algemeen 2 uur verdragen worden, maar als je in een festivaltent staat (vaak 95 db of meer) dan kun je na 15 minuten al schade aan je oren oplopen. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt.

Tip 2: Neem zelf oordopjes mee

De meeste festivals bieden gratis oordopjes aan. Ondanks dat dit natuurlijk erg aan te moedigen is raden wij aan om zelf ook wat mee te nemen. Allereerst omdat veel mensen de oordopjes die gratis uitgedeeld worden mislopen – of gewoon geen zin hebben om ze te zoeken. Dit terwijl ze eigenlijk wel noodzakelijk zijn. Als je ze zelf al meeneemt kun je dit probleem voor zijn.

Daarnaast zijn de meeste gratis oordoppen van te slechte kwaliteit. Ze bieden te weinig bescherming en zitten bovendien niet fijn. Dat laatste kan er voor zorgen dat men ze niet wilt dragen. Ook kunnen ze in het oor stukgaan, waardoor je naast minder bescherming misschien ook nog een stuk van het oordopje eruit moet laten halen bij de EHBO.

Tip 3: Kies voor de op maat gemaakte oordoppen 

Ondanks dat de wat duurdere oordopjes van de drogist ook bescherming kunnen bieden blijft de op maat gemaakte soort nog de beste keuze. Niet alleen kun je zo genieten van de beste bescherming, je bent ook verzekerd van een goede pasvorm. Dit omdat de otoplastieken op maat gemaakt zijn met een afdruk van jouw eigen oren.

Een ander voordeel is dat deze soort oordoppen een speciaal filter bevatten waardoor je zowel de muziek als gesprekken nog prima kunt horen!

Meer specificaties en informatie over oordoppen voor festivals zijn te vinden op de productpagina voor muziek oordoppen. Daarnaast hebben we ook oordoppen speciaal voor onder andere de bouw, het klussen of om beter te kunnen slapen. Bij vragen mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.

 

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...