100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordoppen voor festivals | 3 handige tips

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Het festivalseizoen komt er weer aan! Dat is niet alleen muziek, maar ook een hoop gezelligheid. Wel is het echter belangrijk dat je die leuke gesprekken ondanks het lawaai kunt blijven horen. Gelukkig kunnen oordoppen daarbij helpen.

Festivals zijn leuk, maar als bezoeker loop je wel veel risico op gehoorschade. Dit wijzen verschillende onderzoeken uit. Er zijn gelukkig speciale oordoppen voor festivals en concerten welke dit kunnen voorkomen. In deze blog geven we je 3 tips om je oren te sparen.

Tip 1: Weet wanneer je Gehoorschade oploopt

Mensen lopen gemiddeld gehoorschade op wanneer ze blootgesteld worden aan 80 decibel of meer. Het ligt er echter wel aan hoelang ze in het lawaai staan. 85 db kan over het algemeen 2 uur verdragen worden, maar als je in een festivaltent staat (vaak 95 db of meer) dan kun je na 15 minuten al schade aan je oren oplopen. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt.

Tip 2: Neem zelf oordopjes mee

De meeste festivals bieden gratis oordopjes aan. Ondanks dat dit natuurlijk erg aan te moedigen is raden wij aan om zelf ook wat mee te nemen. Allereerst omdat veel mensen de oordopjes die gratis uitgedeeld worden mislopen – of gewoon geen zin hebben om ze te zoeken. Dit terwijl ze eigenlijk wel noodzakelijk zijn. Als je ze zelf al meeneemt kun je dit probleem voor zijn.

Daarnaast zijn de meeste gratis oordoppen van te slechte kwaliteit. Ze bieden te weinig bescherming en zitten bovendien niet fijn. Dat laatste kan er voor zorgen dat men ze niet wilt dragen. Ook kunnen ze in het oor stukgaan, waardoor je naast minder bescherming misschien ook nog een stuk van het oordopje eruit moet laten halen bij de EHBO.

Tip 3: Kies voor de op maat gemaakte oordoppen 

Ondanks dat de wat duurdere oordopjes van de drogist ook bescherming kunnen bieden blijft de op maat gemaakte soort nog de beste keuze. Niet alleen kun je zo genieten van de beste bescherming, je bent ook verzekerd van een goede pasvorm. Dit omdat de otoplastieken op maat gemaakt zijn met een afdruk van jouw eigen oren.

Een ander voordeel is dat deze soort oordoppen een speciaal filter bevatten waardoor je zowel de muziek als gesprekken nog prima kunt horen!

Meer specificaties en informatie over oordoppen voor festivals zijn te vinden op de productpagina voor muziek oordoppen. Daarnaast hebben we ook oordoppen speciaal voor onder andere de bouwhet klussen of om beter te kunnen slapen. Bij vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop