Oordoppen op maat

Je gehoor is een van je zintuigen. Het is belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat. Toch worden onze oren vandaag de dag aan veel meer lawaai blootgesteld dan vroeger. Zo wordt er op de werkvloer vaak met luide machines gewerkt.

Ook luide muziek kan schade aan je gehoor veroorzaken. Als ook jouw gehoor veel aan luide geluiden wordt blootgesteld, dan is het een goed idee om oordoppen op maat te laten maken. Bij Audinc kunnen we oordoppen voor je maken die helemaal op jouw situatie aansluiten. In tegenstelling tot reguliere oordoppen hoor je omgevingsgeluiden dus nog wel. Bovendien hebben oordoppen op maat nog meer voordelen. Zo hebben deze oordoppen bijvoorbeeld ook de perfecte pasvorm.

Toont alle 17 resultaten

Hoe worden de oordoppen op maat aangemeten?

Heb jij besloten dat je oordoppen op maat wilt? Dan is het aan te raden om voor de aanmeet-procedure langs een van onze vestigingen te gaan. Voor grote groepen kunnen onze specialisten ook op locatie langskomen. De aanmeet-procedure begint met het inspecteren van de trommelvliezen. Hierna voeren we een anamnese uit. Oftewel, we gaan met de persoon in gesprek om te bepalen wat voor oordoppen hij of zij nodig heeft. Hierna brengen we watjes aan in de oren om de trommelvliezen te beschermen. Ook na het aanbrengen van de watjes, inspecteren we goed of deze het trommelvlies volledig afsluit. Hierna spuiten we een twee-componenten pasta in de gehoorgangen. Enkele minuten hierna zijn de afdrukken klaar en kunnen deze uit de gehoorgangen verwijderd worden. Hierna is het aanmeten voltooid en kunnen wij beginnen met het produceren van de oordoppen op maat.

Bij Audinc produceren we de oordoppen in ons eigen laboratorium. Binnen 10 werkdagen na het aanmeten ontvang jij je eigen oordoppen op maat. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor een spoedlevering te kiezen. In dit geval zullen de oordoppen binnen slechts drie werkdagen al klaar zijn. Voor een spoedlevering vragen wij €14,95.

Oordoppen op maat voor op het werk

Als je in een luidruchtige omgeving werkt, is het verstandig om met oordoppen in te werken. Wanneer medewerkers aan geluiden van 80 decibel en hoger worden blootgesteld, is de werkgever zelfs verplicht om een budget aan te stellen voor oordoppen. Als medewerkers dagelijks blootgesteld worden aan 85 decibel of meer, dan zijn de medewerkers ook verplicht om de oordoppen te dragen. Bovendien moet er dan een plan van aanpak gemaakt worden.

Bovendien is het in dit geval ook verplicht dat de werknemers daadwerkelijk oordoppen dragen. Onze specialisten komen graag langs op locatie om het personeel de juiste oordoppen op maat aan te kunnen meten. Tevens kunnen onze specialisten tijdens de combinatie gehoortest op locatie direct nagaan wat voor filter er voor de oordoppen nodig is. Met een filter van Audinc zullen jij en je collega’s elkaar nog goed kunnen verstaan, terwijl het lawaai gefilterd wordt. Hierdoor is het dragen van onze oordoppen veilig en prettig.

Sinds 21 april 2019 is het verplicht dat oordoppen voor op de werkvloer om de 2 jaar een lektest krijgen. Indien dit niet mogelijk is, dienen de oordoppen iedere 4 jaar vervangen te worden. Alle oordoppen van Audinc zijn door middel van een digitale lektest te controleren.

Heb jij oordoppen nodig voor jouw activiteiten?

Er zijn veel verschillende hobby’s en activiteiten waarbij oordoppen prettig zijn. Ben jij bijvoorbeeld iemand die regelmatig naar festivals met luide muziek gaat? Dan kunnen wij oordoppen op maat voor festivals produceren. Onze oordoppen zullen de muziek nauwelijks vervormen, maar voorkomen dat het geluid schadelijk wordt.

Ben je iemand die regelmatig op de motor zit? Dan zijn oordoppen op maat voor op de motor een goede keuze. Deze oordoppen filteren specifiek het geluid dat de motor maakt, waardoor je oren beschermd blijven. Is schietsport helemaal jouw ding? In dat geval zijn oordoppen voor het schieten ook een mogelijkheid. Zo zijn we in staat om voor iedere activiteit een filter op maat te maken.

Als jij graag een duik neemt, maar gevoelige gehoorgangen hebt, kunnen wij ook zwemdoppen produceren. Onze oordoppen op maat voor het zwemmen laten nog wel geluid door, maar voorkomen dat er water in je gehoorgangen loopt.

Problemen met slapen?

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Slapen terwijl je last hebt van een bepaald geluid kan echter vrij lastig zijn. Kom jij moeilijk in slaap dankzij een snurkende partner? In dit geval kunnen wij oordoppen op maat tegen het snurkenvoor je maken. Deze oordoppen filteren dit specifieke geluid, maar zorgen ervoor dat je de wekker bijvoorbeeld nog wel hoort. Doordat wij de oordoppen volledig op jou afstemmen, zitten ze comfortabel en wordt het geluid perfect gefilterd.

 

Laat jij je oordoppen verzekeren?

Doordat de oordoppen volledig op maat gemaakt worden, is het wel erg zonde als je deze kwijtraakt. Bij Audinc krijg je altijd een opberg etui meegeleverd met je oordoppen. Daarnaast bieden wij je ook de mogelijkheid om een oordoppen op maat verzekering af te sluiten. Je betaalt in dit geval een kleine meerprijs, maar als je de oortjes verliest, krijg je een nieuw setje van ons. Voor oordoppen met een aanschafprijs van €109 betaal je €12,50 verzekeringkosten met een eigen risico van €25,-. Voor oordoppen van €149 betaal je €20 verzekeringkosten met een eigen risico van €35,-

Audinc

De oordoppen van Audinc hebben veel voordelen ten opzichte van reguliere oordoppen. Doordat specifieke geluiden gefilterd kunnen worden, hoor je belangrijke omgevingsgeluiden nog wel. Bovendien hebben de oordoppen een unieke pasvorm en sluiten ze goed op je oren aan.

Bij Audinc betaal je relatief weinig voor oordoppen op maat. Vergelijk onze oordoppen gerust eens met die van onze concurrenten. Bovendien zal ook de kwaliteit van de oordoppen je zeker niet teleurstellen. Heb jij nog vragen over onze oordoppen op maat? In dit geval kun je altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag welke voordelen onze oordoppen hebben ten opzichte van reguliere oordoppen. Ook als jij oordoppen voor een bepaald doel wilt, denken wij graag met je mee. Bij Audinc kunnen we de perfecte oordoppen op maat produceren, voor iedere situatie.