100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Cens

829.00

 • Dempt schoten terwijl het omgevingsgeluid versterkt
 • Verschillende uitvoeringen & modussen
 • Op maat gemaakt voor optimaal draagcomfort
 • Geschikt voor langdurig & dagelijks gebruik
 • Inclusief handige opberg etui
 • Levering +- 20 werkdagen

Hoe werkt het?

Maak online een afspraak

Maak eenvoudig online een afspraak. Voor de complete afspraak plannen we totaal 20 minuten.

Aanmeting op onze locatie

Tijdens de geplande afspraak kan u, demo’s bekijken en uw keuzes definitief maken.

Wij maken uw oordoppen op maat

Zodra uw oordoppen klaar liggen krijgt u van ons een bericht.

Ophalen/verzenden oordoppen

Wij versturen de oordoppen of maak een afspraak om ze te komen ophalen(met controle en instructie)

De beste gehoorbescherming schietsport

Cens

De verschillende modussen

DX1

De algemene modus
De DX1 beschikt over een algemene modus welke tegen een gunstige prijs kan worden aangeboden. Schoten worden in deze modus gedempt en communicatie word doorgelaten.

DX3

De Wildmodus is geoptimaliseerd voor wildjagers. Na een schot reageert het apparaat
waardoor het uitgangsniveau wordt verlaagd om de schutter te beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus. Het geluidsniveau keert dan onmiddellijk terug naar normaal, zodat de gebruiker alles wat nadert kan horen. Een windruisonderdrukking met één microfoon wordt gestart in deze modus.

De Kleiduif-modus is geoptimaliseerd voor kleiduifschutters waar geweren doorgaans sneller worden afgevuurd met andere schutters in de buurt die ook schieten. Dit stelt de gebruiker bloot aan meer langdurige luide geluidsniveaus. Een windruisonderdrukking met één microfoon wordt ook gestart in deze modus.

De tactische modus is voor snelle opvolgende schoten, deze schoten worden gedempt maar het omgevingsgeluid word gelijk terug gebracht waardoor communicatie in een team mogelijk blijft

DX5

De Wildmodus is geoptimaliseerd voor wildjagers. Na een schot reageert het apparaat waardoor het uitgangsniveau wordt verlaagd om de schutter te beschermen tegen schadelijke geluidsniveaus. Het geluidsniveau keert dan onmiddellijk terug naar normaal, zodat de gebruiker alles wat nadert kan horen. Een windruisonderdrukking met één microfoon wordt gestart in deze modus.

De Kleiduif-modus is geoptimaliseerd voor kleiduifschutters waar geweren doorgaans sneller worden afgevuurd met andere schutters in de buurt die ook schieten. Dit stelt de gebruiker bloot aan meer langdurige luide geluidsniveaus. Een windruisonderdrukking met één microfoon wordt ook gestart in deze modus.

De Afstandsmodus is geoptimaliseerd voor gebruikers die schieten met wapens van groot kaliber of binnen schietevenementen. Omgevingsbewustzijn wordt nog steeds geboden, maar de verminderde uitgangsniveaus kunnen een gesprek verslechteren. Dubbele bescherming wordt nog steeds geadviseerd in dit soort omgevingen.

De Draadloze communicatiemodus is geoptimaliseerd voor algemeen schieten en biedt omgevingsbewustzijn met de toegevoegde functie van draadloze audio-invoer via de meegeleverde nek-lus of volledige 2-weg communicatie met het optionele SRC-harnas.

De Jagersmodus is geoptimaliseerd voor jagers. Deze modus vermindert het geluid van voetstappen op droog bos en gras, zodat men zich kan concentreren op de geluiden die er toe doen. In deze modus wordt ook een algoritme voor windruisonderdrukking met één microfoon gestart.

 

Eigenschappen Cens oordoppen

Garantie  / Beschikbaar op DX1, DX3 & DX5 /
Elk CENS-digitaal elektronisch gehoorbeschermingsapparaat wordt standaard geleverd met 2 jaar garantie. Het is onze belofte aan jou, dat je CENS-apparaten zijn ontworpen om lang mee te gaan.

Water schild  / Beschikbaar op DX1, DX3 & DX5 /
Water-schild voegt een extra bescherming laag toe aan uw CENS-apparaat. De biocompatibele coating van Water Shild is een zeer duurzame Teflon-achtige koolstofpolymeercoating die CENS-apparaten beschermt tegen onbedoelde blootstelling aan vloeistof.

Garantie  / Beschikbaar op DX1, DX3 & DX5 /
Alle CENS-toestellen worden getest volgens EN352-2 & EN352-7 en zijn gecertificeerd als PBM. Tevens zijn ze ook IPIL-getest volgens ANSIS12.42-2010.

Digitale drukknop / Beschikbaar op DX1, DX3 & DX5 /
De DX-serie beschikt ook over een speciale digitale drukknop die werkt als een aan/uit knop waardoor het gemakkelijker dan ooit is om je apparaat aan en uit te zetten. Inbegrepen

Vocale feedback / Beschikbaar op DX3 & DX5 /
De DX3 en DX5 adviseren je vocaal welke modus je gebruikt en update je als je wisselt tussen de programma’s zodat de gebruiker altijd op de hoogte is van zijn/haar geselecteerde modus. Het zal je ook waarschuwen wanneer je het minimale of maximale volumeniveau bereikt. Je hoort ook piepjes terwijl je door de tussenliggende niveaus schakelt. Vocale feedback wordt ook gegeven wanneer batterijvoeding laag en kritisch wordt.

Geavanceerde digitale Multi schakelaar / Beschikbaar op DX3 & DX5 /
Met een assortiment van digitaal geoptimaliseerde standen plus dempen functie om voor iedereen te zorgen.

Demp functie / Beschikbaar op DX3 & DX5 /
Deze functie werkt als  een eigen stroomvoorzieningsknop die ook dienst doet als dempfunctie voor die kritieke momenten waar concentratie belangrijk is. De dempfunctie is ideaal voor de competitie-schutter. Sommige schutters geven de voorkeur aan de stilte van het dempen voor concentratie op de opstelling en de voorbereiding vooraf om een doelwit te benaderen.

Automatisch opslaan / Beschikbaar op DX3 & DX5 /
Je laatst ingestelde volume, niveau- en modusselectie worden automatiche opgeslagen. Zelfs wanneer het apparaat is uitgeschakeld of de batterij is verwijderd.

Draadloze werking / Beschikbaar op de DX5 /
Bij de CENS ProFlex DX5 wordt een nek-lus meegeleverd. Deze nek-lus wordt over het hoofd geplaatst (idealiter onder de bovenkleding) en aangesloten met een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Dit zal de audio sturen naar de CENS ProFlex DX5 wanneer de Wireless Comms-modus actief is.

SRC Draadloze Communicatie / Optioneel op de DX5 /
Het SRC-harnas is een optionele extra van de nek-lus. Het SRC-harnas is ontworpen om de CENS ProFlex DX5 in draadloze communicatiemodus te verbinden met een eigen radio en biedt zo volledige tweerichtingscommunicatie.

Typische toepassingen zijn voor jagers, jachtopzieners & organisatoren van schietpartijen, om er maar een paar te noemen. De lus rond de nek verzendt de audio draadloos in het CENS-apparaat terwijl de interne CENS-microfoon omgevingsbewustzijn biedt.

De lus is voorzien van een anti-verstikking snelkoppeling om verwonding te voorkomen als er per ongeluk aan de lus wordt getrokken. Een reversmicrofoon pikt de spraak van de gebruiker op wanneer de PTT (Push To Talk) wordt ingedrukt. Dit schakelt de radio automatisch in de zendmodus.

Levering

hoogwaardig etui

GEBRUIKSINSTRUCTIE & SCHOONMAAKBORSTELTJE

Gratis aanpassen van filters en controles

Wat onze klanten over ons zeggen!

Afspraak maken voor aanmeting

Maak eenvoudig een afspraak voor een afspraak op een van onze locaties.

Afspraak maken voor aanmeting

Maak eenvoudig een afspraak voor een afspraak op een van onze locaties.
Contact
 • info@audinc.be
 • 03 304 70 38
 • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop