100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Audinc voor op het werk

Otoplastieken (gehoorbescherming) -op maat gemaakt – voor
uw medewerkers met maximale service

Minimaal 2 jaar garantie

100% comfort garantie

Snelle levertijden

Géén verborgen kosten

Onze professionele oordoppen op maat zijn essentieel voor vele beroepen. Doordat werk oordoppen voor iedereen op maat gemaakt worden, heb je de best mogelijke gehoorbescherming op je werk.

Gehoorbescherming werk

De laatste jaren zien we werknemers in de bouw, industrie, beveiliging, transport en het nachtleven steeds vaker werk oordoppen dragen. Gelukkig maar, want gehoorschade staat in de top 3 van beroepsziektes. Doordat er steeds meer aandacht is voor de schadelijke gevolgen van te hard geluid, komt daar hopelijk snel verandering in.

In sommige beroepen is hard geluid niet te voorkomen. Denk aan de bouw en industrie waar machines veel geluid produceren. Of het nachtleven en de muziekindustrie waar het volume vaak erg hoog staat.

Stel je je werknemers dagelijks aan zoveel decibels bloot? Dan kan gehoorschade bijna niet uitblijven. Door het aanbieden van professionele oordoppen op maat bescherm je de oren van je werknemers en voorkom je blijvende gehoorbeschadiging.

Wanneer zijn werk oordoppen nodig?

Stel je je werknemers dagelijks bloot aan een geluidsniveau boven de 80 dB? Dan moet je volgens de Arbowet werk oordoppen beschikbaar stellen. Je werknemers hoeven ze dan nog niet verplicht te dragen. Dan hoeft pas als het geluidsniveau boven de 85 dB ligt. Toch raden we het dragen van otoplastieken boven de 80 dB wel ten zeerste aan. Langdurige blootstelling aan meer dan 80 dB kan namelijk al schadelijk zijn voor de oren.

Maar hoe hard is 80 dB eigenlijk? Er is een goede manier om te testen of je onder of boven dat geluidsniveau zit. Kun je iemand die op 1 meter afstand staat niet meer verstaan of moet je continu je stem verheffen? Dan gaat het waarschijnlijk om een geluidsniveau van 80 dB of meer. Dat geluidsniveau doet nog geen pijn aan de oren, maar kan op de lange termijn wel degelijk schadelijke gevolgen hebben.

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

De gevolgen van gehoorschade gaan veel verder dan alleen vroegtijdige doofheid. De laatste jaren horen we steeds meer over oorsuizen en tinnitus. Bij de laatste horen mensen continu een vervelende piep, bromtoon of ander storend geluid. Dat heeft een grote impact op het werk en leven. Zo zorgt gehoorschade vaak ook voor een serie aan mentale klachten. Denk aan slapeloosheid, stress, vermoeidheid en zelfs depressie. Werknemers krijgen een burn-out of vallen permanent uit.

Professionele oordopjes: de oplossing tegen gehoorschade

De Arbowet schrijft voor dat je als werkgever bij geluidsniveaus boven de 87 dB maatregelen moet nemen om dat omlaag te brengen. In de bouw en industrie kan dat bijvoorbeeld door te investeren in stillere machines. Of door werknemers steeds maximaal een paar uur in een lawaaiige ruimte te laten doorbrengen, zodat de oren
tussendoor rust krijgen.

Voorkom gehoorschade

Daarnaast is goede voorlichting over het gevaar van te hard geluid en het gebruik van professionele oordopjes belangrijk. Door otoplastieken te dragen als het geluidsniveau toch boven de 80 dB ligt, is gehoorschade te voorkomen.

Een otoplastiek is een professionele oordop die we bij Audinc op maat maken. Hierdoor is de aansluiting op de gehoorgang perfect. Daarnaast filteren de oordoppen alleen het schadelijke geluid weg. Gesprekken zijn nog gewoon te voeren en ook omgevingsgeluid is nog hoorbaar. Dat maakt ze uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

De voordelen van professionele oordopjes van Audinc

Bij Audinc hebben we een duidelijke missie. We willen iedereen op een veilige manier leren omgaan met harde geluiden. Het dragen van professionele oordopjes tijdens werk is daar een belangrijk onderdeel van. Zolang gehoorschade in de top 3 van beroepsziektes staat, is er voor ons nog veel werk te doen. Door onder meer interactieve presentaties over geluid, gehoor en gehoorbescherming te verzorgen, hopen we de nodige bewustwording en draagvlak te creëren.

Wij komen langs

Daarnaast maken we het werkgevers makkelijk om otoplastieken bij hun werknemers te laten aanmeten. Daarvoor komen we namelijk graag op locatie langs.

Daar doen we ook voor voorlichting, gehoortests, controles en onderhoud. Zelfs geluidsmetingen op de werkvloer zijn mogelijk, om precies te bepalen tegen welke geluidsniveaus de werkoordoppen moeten beschermen.

Zo weet je zeker dat je werknemers de gehoorbescherming krijgen die ze nodig hebben.

Laat professionele oordopjes voor je
werknemers door Audinc aanmeten

Gehoorschade heeft een grote impact op het werk en leven van je werknemers. Bescherm hun gehoor
daarom met de otoplastieken op maat van Audinc. Die komen we op maat aanmeten en we zorgen
ervoor dat je aan de Arbowetgeving voldoet.

Wat klanten over ons zeggen

Veel gestelde vragen over professionele oordopjes

Gerelateerde blog artikelen

Contact
  • info@audinc.be
  • 03 304 70 38
  • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop