100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordoppen die prikkels verminderen bij autisme

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Autisme. Een aandoening die steeds meer in het nieuws is. Er bestaan veel vooroordelen over en ondanks dat er veel onderzoek naar gedaan wordt, is het nog niet precies duidelijk wat het nou eigenlijk inhoud. Wel komt het vaak voor dat mensen met een autistische stoornis zich ergeren aan prikkels zoals harde geluiden.

Een voorbijrazende trein, blaffende hond of huilende baby…allemaal geluiden die voor veel mensen storend zijn. Toch heeft de ene persoon er duidelijk meer last van dan de andere. In het bijzonder mensen met autisme, ADHD of personen die zich herkennen in het profiel van een ”hoog sensitief persoon”.

Concentratieverlies

Alhoewel iedereen weleens last heeft van irritante omgevingsgeluiden kan het voor deze mensen hun dagelijkse bezigheden sterk verstoren. Niet alleen kan het leiden tot concentratieverlies tijdens werk of studie, het zorgt er soms ook voor dat ze bepaalde situaties zullen gaan vermijden. Denk aan feestjes, pretparken maar ook het openbaar vervoer of een bioscoopbezoek.

Het spreekt voor zich dat dit onwenselijk is. Niet iedereen houd van festivals of discotheken, maar als zelfs een ritje met de trein hierdoor te stressvol wordt dan is het toch een flinke beperking op het dagelijkse leven. Gelukkig is hiervoor een oplossing.

Het dragen van speciale op maat gemaakte oordoppen kan deze geluiden filteren en zo het gehalte aan prikkels sterk verminderen. In deze oordoppen zit namelijk een speciaal filter dat bepaalde geluiden tegen zal houden. Hierdoor zal de drager een stuk minder last hebben van omgevingsgeluiden en de bijbehorende stress. Het is echter niet zo dat het oor volledig wordt afgesloten, dus normaal functioneren is nog gewoon mogelijk.

Pasvorm

We krijgen vaak de vraag of onze oordoppen wel prettig zijn om te dragen. Veel mensen met autisme kunnen vanwege hun overgevoeligheid niet alleen slecht tegen bepaalde geluiden, maar ook niet tegen het dragen van oordoppen. Al gaat dit dan vaak om universele oordoppen die meestal ook van slechte kwaliteit zijn. Onze oordoppen zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook speciaal aangemeten op het oor van degene waarvoor ze gemaakt zijn. Daardoor zitten ze perfect en zal de irritatie dan ook minimaal zijn.

Slapen

Er zijn mensen die deze oordoppen ook gebruiken om mee te slapen. Daar zijn ze echter niet zo geschikt voor. Gelukkig maken we echter wel speciale slaapdoppen die wel speciaal gemaakt zijn om de nachtrust te verbeteren. Veel mensen hebben hier profijt van, waaronder mensen met ADHD of autisme.

Mocht jij meer willen weten over deze oordoppen op maat, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook is het raadzaam om de onderstaande links eens te bekijken:

AspergerADD

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop