100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Waarom dragen muzikanten oordoppen op maat? | Lees het hier!

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

We krijgen weleens de vraag: ”Waarom dragen zoveel muzikanten oordoppen op maat?”. Dit omdat steeds meer mensen die een instrument bespelen gebruik maken van op maat gemaakte oordoppen. Het antwoord hierop is echter vrij simpel. Men doet dit om gehoorschade te voorkomen, aangezien dit onder muzikanten namelijk steeds vaker voorkomt.

Veel mensen hebben als hobby het bespelen van een instrument. Dit doen ze soms alleen, maar vaak ook in een band. Een prachtige manier om je tijd te besteden, maar er zit echter wel een groot risico aan. De meeste instrumenten maken namelijk erg veel lawaai.

Veel instrumenten produceren namelijk meer dan 80 decibel aan geluid (bron), wat boven de veilige grens is. Alles luider dan 80 db kan namelijk voor gehoorschade zorgen. In de meeste gevallen pas na een paar uur van blootstelling, maar hoe meer decibel, hoe sneller de muzikant schade kan oplopen. Met name in een band spelen brengt veel risico met zich mee.

Alhoewel vooral veel jonge muzikanten hier niet zo bij stilstaan, ontmoeten we regelmatig muzikanten die al last hebben van gehoorschade. Ook veel bekende artiesten hebben er last van. Daarnaast hebben ze soms ook last van tinnitus, een hele vervelende aandoening waarbij je continue een geluid hoort wat er eigenlijk niet is. Zowel tinnitus als gehoorschade zijn momenteel nog niet voldoende te behandelen en daardoor dus blijvend.

Gelukkig kun je deze ellende voorkomen door oordopjes te dragen. Ondanks dat veel mensen zich hier van bewust zijn wordt het niet door iedere muzikant gedaan. Met name omdat veel oordoppen niet fijn zitten. Ook vervormen ze soms het geluid, waardoor het muziek maken wat lastiger gaat.

Wij maken echter unieke op maat gemaakte oordoppen die voorzien zijn van een speciaal muziekfilter. Hiermee wordt het lawaai gefilterd maar is de muziek nog goed te horen. Tevens bieden we meerdere soorten filters aan, waardoor er altijd een is die bij jou past. Dus nu weet je waarom muzikanten oordoppen op maat dragen!

Mocht je hierdoor nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan eens op deze pagina.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop