100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Chris Martin en 4 andere bekende artiesten met tinnitus

artiesten met tinnitus

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Als u bekend bent met tinnitus dan weet u wat voor verschrikkelijke aandoening dit is. Dit voornamelijk omdat u er simpelweg continue last van hebt. Mocht u hier ook last van hebben dan bent u zeker niet de enige. Sterker nog, er zijn zelfs enkele bekende artiesten met tinnitus.

Een van de meest voorkomende redenen om geen oordopjes te nemen is omdat mensen denken ´´dat gehoorschade hen niet overkomt´´. Toch is deze gedachte in veel gevallen niet terecht, omdat het aantal mensen met oor aandoeningen de afgelopen jaren flink is toegenomen. Ook beroemde mensen blijken er last van te hebben. Vandaar dat wij 5 bekende artiesten met tinnitus voor u op een rijtje gezet hebben.

Chris Martin (Coldplay)

Dat ook supersterren – net als ieder mens – vatbaar zijn voor gehoorschade bewees het feit dat Coldplay zanger Chris Martin al jaren aan tinnitus lijdt. In een interview gaf hij aan dat ´´uw gehoor beschermen iets is dat u pas doet als het te laat is´´. Dit horen wij helaas van meer mensen. Zorg er daarom voor dat u die fout niet maakt!

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)

Ondanks dat het momenteel stil is rondom deze band blijft Red Hot Chili Peppers een legendarische rockformatie. Al kunnen wij er onszelf iets bij voorstellen dat de vele albums die ze hebben opgenomen de nodige gehoorschade met zich mee gebracht heeft. Dit blijkt helaas ook zo te zijn, gezien zanger Anthony Kiedis last kreeg van tinnitus.

Jett Rebel

Niet alleen internationale artiesten hebben last van ongewenste geluiden in hun oren. Er zijn ook enkele Nederlandse artiesten met tinnitus, waaronder Jett Rebel. Deze zanger en muzikant heeft gedurende zijn carrière zowel gehoorschade als oorsuizen opgelopen.

Gelukkig blijkt dat de veelzijdige artiest er inmiddels een beetje mee heeft leren leven. Daarbij draagt hij sindsdien consequent gehoorbescherming. We gaan er overigens vanuit dat de andere bekende artiesten met tinnitus uit dit lijstje inmiddels hetzelfde doen.

Eric Clapton

Eric Clapton wordt door veel muziekliefhebbers gezien als een van de beste gitaristen ter wereld. Dit is natuurlijk een geweldig compliment, maar helaas heeft al dat spelen ook een keerzijde. U vergroot namelijk de kans dat er een ooraandoening ontstaat en dat is bij Clapton ook gebeurt.

Brian Johnson (AC/DC)

Gezien de optredens van hardrockband (AC/DC) meerdere keren in het nieuws zijn geweest vanwege geluidsoverlast vinden wij het eigenlijk niet zo gek dat zanger Brian Johnson last kreeg van gehoorschade en tinnitus. Het bleek zelfs zo erg opgelopen te zijn dat hij tijdelijk moest stoppen met optreden.

Mocht jij zelf ook muziek maken (en willen voorkomen dat jij over een aantal jaar in dit lijstje staat) dan mag je ons altijd vragen om vrijblijvend advies op het gebied van gehoorbescherming. Daarnaast kun je hier alvast het nodige lezen over oordoppen op maat.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit.…
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge…
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het…
Lees meer >
Contact
  • info@audinc.be
  • 03 304 70 38
  • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop