5 Bekende artiesten met tinnitus

by | okt 5, 2019 | Kennisbank

Chris Martin en 4 andere bekende artiesten met tinnitus

Als jij bekend bent met tinnitus dan weet je wat voor verschrikkelijke aandoening is. Dit voornamelijk omdat je er simpelweg continue last van hebt. Mocht jij hier ook last van hebben dan ben je zeker niet de enige. Sterker nog, er zijn zelfs enkele bekende artiesten met tinnitus.

Een van de meest voorkomende redenen om geen oordopjes te nemen is omdat mensen denken ´´dat gehoorschade hen niet overkomt´´. Toch is deze gedachte in veel gevallen niet terecht, omdat het aantal mensen met oor aandoeningen de afgelopen jaren flink is toegenomen. Ook beroemde mensen blijken er last van te hebben. Vandaar dat wij 5 bekende artiesten met tinnitus voor jullie op een rijtje gezet hebben.

Chris Martin (Coldplay)

Dat ook supersterren – net als ieder mens – vatbaar zijn voor gehoorschade bewees het feit dat Coldplay zanger Chris Martin al jaren aan tinnitus lijdt. In een interview gaf hij aan dat ´´je gehoor beschermen iets is dat je pas doet als het te laat is´´. Dit horen wij helaas van meer mensen. Zorg er daarom voor dat jij die fout niet maakt!

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)

Ondanks dat het momenteel is stil is rondom deze band blijft Red Hot Chili Peppers een legendarische rockformatie. Al kunnen wij er onszelf iets bij voorstellen dat de vele albums die ze hebben opgenomen de nodige gehoorschade met zich mee gebracht heeft. Dit blijkt helaas ook zo te zijn, gezien zanger Anthony Kiedis last kreeg van tinnitus.

Jett Rebel

Niet alleen internationale artiesten hebben last van ongewenste geluiden in hun oren. Er zijn ook enkele Nederlandse artiesten met tinnitus, waaronder Jett Rebel. Deze zanger en muzikant heeft gedurende zijn carrière zowel gehoorschade als oorsuizen opgelopen.

Gelukkig blijkt dat de veelzijdige artiest er inmiddels een beetje mee heeft leren leven. Daarbij draagt hij sindsdien consequent gehoorbescherming. We gaan er overigens vanuit dat de andere bekende artiesten met tinnitus uit dit lijstje inmiddels hetzelfde doen.

Eric Clapton

Eric Clapton is wordt door veel muziekliefhebbers gezien als een van de beste gitaristen ter wereld. Dit is natuurlijk een geweldig compliment, maar helaas heeft al dat spelen ook een keerzijde. Je vergroot namelijk dat kans dat er een ooraandoening ontstaat en dat is bij Clapton ook gebeurt.

Brian Johnson (AC/DC)

Gezien de optredens van hardrockband (AC/DC) meerdere keren in het nieuws zijn geweest vanwege geluidsoverlast vinden wij het eigenlijk niet zo gek dat zanger Brian Johnson last kreeg van gehoorschade en tinnitus. Het bleek zelfs zo erg opgelopen te zijn dat hij tijdelijk moest stoppen met optreden.

Mocht jij zelf ook muziek maken (en willen voorkomen dat jij over een aantal jaar in dit lijstje staat) dan mag je ons altijd vragen om vrijblijvend advies op het gebied van gehoorbescherming. Daarnaast kun je hier alvast het nodige lezen over otoplastieken.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...