100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Harde of zachte oordoppen op maat (otoplastieken)

Foto ter illustratie bij Harde of zachte oordoppen

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Wij maken oordoppen in alle soorten en maten. Naast dat alle gehoorbescherming specifiek is afgestemd op de klant, gebruiken we ook meerdere soorten materiaal. Zo maken we zowel harde als zachte oordoppen. We krijgen vaak de vraag wat precies de verschillen zijn. In deze blog meer over harde of zachte oordoppen op maat.

Harde otoplastieken zijn van acrylaat gemaakt. Acrylaat is hard en glad. Hierdoor zijn ze echter niet minder comfortabel dan zachte otoplastieken. Door het harde materiaal hebben de otoplastieken een glad oppervlak en zijn ze gemakkelijk in het oor te plaatsen. Het materiaal is ook prettig om te dragen tijdens warme omstandigheden. Mensen welke bijvoorbeeld in een bakkerij werken raden wij aan om harde otoplastieken te gebruiken. Een andere voordeel is dat harde oordoppen net wat makkelijk schoon te maken zijn. Met name wanneer er na een lange tijd dragen wat aanslag op zit.

Voordelen van acrylaat gehoorbeschermers: langere levensduur, hygiënischer en makkelijk schoon te maken.

Een potentieel nadeel van harde oordoppen is dat ze na lang achter elkaar dragen (denk aan ruim 5 uur) wat oncomfortabel kunnen worden.

Zachte otoplastieken Siliconen is zacht en speciaal gemaakt om zo min mogelijk last te ondervinden van het occlusie effect – het effect dat afsluiting van de gehoorgang de eigen stem dof doet klinken – en worden daarom bijvoorbeeld vaak gebruikt door muziekartiesten. Of mensen die graag naar muziek luisteren. De siliconen gehoorbeschermers zijn ook zeer geschikt voor motorrijders, ze zitten comfortabel onder de motorhelm.

Voordelen van siliconen gehoorbeschermers: meer kleuropties en met siliconen gehoorbescherming hoeft u minder lang te wennen door het zachtere materiaal.

Oordoppen laten maken

Wilt u nu ook harde of zachte op maat laten maken? Of gewoon meer weten over onze producten? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. U mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop