100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet u echt niet willen. Vooral als beoefenaar van schietsport wilt u dat uw gehoor perfect blijft. Het is als jager of andere sportschieter zeer onhandig om bijvoorbeeld niet te kunnen horen dat er een prooi door de bosjes ritselt. Schietsport gehoorbescherming is dus geen overbodige luxe.

Audinc schietsport gehoorbescherming

Speciaal voor jagers, sportschutters en andere schietsportbeoefenaars is de CENS Proflex gehoorbescherming ontwikkeld. Deze oordoppen zijn uitgerust met een techniek welke de omgevingsgeluiden versterkt en dichtklapt bij elk schot. Het filter maakt het dus mogelijk om rustige omgevingsgeluiden te horen, alsof u geen gehoorbescherming draagt.

Het is juist heel belangrijk om tijdens het schieten oordoppen te dragen. Het maakt niet uit of u schoten lost voor uw werk of puur voor de fun, bescherm u oren. Er is namelijk maar één schot voor nodig, om de rest van uw leven met een beschadiging aan uw gehoor te moeten dealen. Denk hierbij aan schade, zoals een permanente piep in het oor tot doofheid en alles daartussenin.

Hoe werkt CENS Proflex gehoorbescherming?

De oordoppen worden uitgerust met een filter dat een waar technologisch hoogstandje is. Met de CENS Proflex oordoppen kan u omgevingsgeluiden perfect horen. Het filter werkt versterkend, waardoor de zachtste geluiden waarneembaar zijn. Natuurlijk wilt u niet dat de wind extra hard door uw oordoppen blaast en daarom zorgt een extra programma ervoor dat dit gereduceerd wordt. Wanneer er een schot wordt gelost en er dus een harde knal klinkt, klapt het filter dicht. Zo wordt het oor meteen beschermt tegen te harde decibellen.

Jaagt u veel met andere mensen, dan is er de mogelijkheid om de CENS proflex digitale gehoorbeschadiging (gehoorbescherming) uit te laten rusten met een communicatiemodule. Middels een microfoontje kan u dan contact houden met uw collega-schietsportbeoefenaar.

Zijn de oordoppen zo verkrijgbaar of moeten ze worden gemaakt?

Om de meest optimale werking van de oordoppen te garanderen is het nodig om ze op maat te maten. Dit, omdat elk oor een andere vorm heeft. De één heeft een heel smalle gehoorgang en de ander heeft er een net iets ander bochtje inzitten. Doordat de oordoppen perfect op uw oor zijn afgemeten en van zachte siliconen vervaardigd worden, bieden ze optimaal draagcomfort. Het is zelfs mogelijk om een kleur te kiezen, zodat de oordopjes matchen met uw outfit.

Alle voordelen van CENS Proflex gehoorbescherming:

 •  CENS Proflex oordoppen worden speciaal op maat gemaakt, zodat ze perfect in uw oor
  passen.
 • Kies de kleur die bij uw outfit past.
 • Het filter versterkt de omgevingsgeluiden en klapt dicht bij harde knallen.
 • Wind wordt gereduceerd.
 • Uit te breiden met een communicatiemodule.
 • Een must voor iedere schietsportbeoefenaar! Van jager tot scherpschutter, wees zuinig
  op uw oren!

Twijfel dus niet langer en ga bewust met uw gehoor om. Een gehoorbeschadiging is helaas vaak onomkeerbaar en zorgt voor veel belemmeringen. Voorkom dit en laat een set CENS Proflex oordoppen aanmeten. Optimaliseer uw schietsportgenot en zorg goed voor uzelf!

Overige Audinc schietsport gehoorbescherming

De CENS Proflex gehoorbeschermers zijn wat ons betreft de beste keuze voor schietsport beoefenaars. Mensen met een wat lager budget kunnen echter ook gaan voor de ‘Shoot’ oordopjes. Deze bieden dezelfde mate van bescherming, maar bevatten geen digitaal systeem. Dit zou een optie zijn voor de mensen die slechts incidenteel een keer schieten.

Volg Audinc

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen, achtergrondinformatie en kortingsacties? Volg Audinc dan via Instagram en Facebook.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop