100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

De voordelen van slapen met oordoppen

Slapen met oordoppen

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

U hebt misschien wel eens overwogen. Slapen met oordoppen. Toch is de kans groot dat u daar uiteindelijk toch maar mee bent gestopt. Dit kan zijn omdat ze niet fijn zaten, of omdat u dacht dat het niet hielp.

In deze blog vertellen we u of het wel of niet raadzaam is om toch maar met onze slaapdoppen te beginnen.

We zullen de volgende onderwerpen behandelen:

 • Waarom slaap belangrijk is
 • Hoe oordoppen kunnen bijdragen aan een goede nachtrust
 • Welke soorten slaapdoppen er zijn
 • Wat u zeker mee moet nemen op reis
 • Of u ze ook kunt gebruiken bij het studeren

Het belang van slaap

In principe weet zo’n beetje iedereen dat slaap noodzakelijk is. Desondanks zijn er veel mensen die het onderschatten. Mensen halen nachten door voor hun werk, studie of soms zelfs een festival. Dit kan prima voor een keertje, maar als u dit wekelijks doet is het zeer slecht voor u lichaam. En ook voor uw brein.

Hetzelfde geldt voor mensen die wel genoeg in bed liggen, maar niet of nauwelijks slapen vanwege ongemakken. Dit kan stress zijn, maar ook irritante geluiden. Denk hierbij aan een snurkende partner, voorbijkomende auto’s of herrie bij de buren. Het komt vaak voor dat mensen hierdoor niet kunnen inslapen of steeds wakker schrikken.

Slapen met oordoppen

Met oordoppen slapen. Dit overwegen veel mensen die last hebben van de eerder genoemde geluiden. Het kan zeker een uitkomst zijn. Wanneer u de geluiden niet hoort kunnen ze u ook niet wakker houden. In principe zijn ”gewone oordopjes” van de drogist voldoende hiervoor. Er zijn wel een aantal nadelen die gebruikers daarvan ervaren:

 • Pijn bij het dragen
 • Oordopjes die uitvallen
 • Onvoldoende werking
 • Het oor werd teveel afgesloten

Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat mensen al snel weer stoppen met het dragen van slaap oordoppen, waardoor ze wederom last krijgen van het lawaai en dus niet goed kunnen slapen.

Opmaat gemaakte slaapdoppen

In dat geval kunnen op maat gemaakte slaapdoppen een uitkomst zijn. Deze zijn namelijk precies gevormd naar het oor van de drager waardoor ze veel fijner zitten en niet uitvallen. Dit kan een flinke verademing zijn voor mensen die standaard oordoppen onprettig vinden. De op maat gemaakte oordoppen zijn tevens hol van binnen, waardoor het niet pijnlijk is om ze te dragen terwijl u er aan een kant op ligt.

Tevens zijn deze oordoppen voorzien van een speciaal filter, wat ervoor zorgt dat schadelijke geluiden worden gefilterd. U kunt er dus zeker van zijn dat de herrie in uw omgeving minder hoorbaar zal zijn. Ook niet onbelangrijk belangrijke alarmsignalen zijn nog steeds waarneembaar. Dit in tegenstelling tot veel standaard oordoppen.

Met oordoppen slapen tijdens uw vakantie

Het kan zijn dat u thuis geen last van omgevingsgeluiden, maar wel als u bijvoorbeeld ergens anders slaapt. Dit is helemaal niet gek. U went namelijk snel aan de geluiden in uw eigen omgeving. Geluiden op een vreemde plek daarentegen zijn nieuw en trekken nog uw aandacht.

Dit is een van de redenen dat mensen vaak slecht slapen in een hotel of op de camping. Het is daarom fijn als u dit makkelijk zou kunnen oplossen. De op maat gemaakte oordoppen van Audinc zijn ook hiervoor heel geschikt. Slapen met oordoppen kan dus ook op een vakantie of tijdens het reizen. Dankzij het handige opbergetui kan u ze makkelijk meenemen.

Studeren of ontspannen met oordoppen

We krijgen vaak de vraag of deze op maat gemaakte oordoppen ook gebruikt kunnen worden voor als u in alle rust wilt studeren of gewoon ontspannen. Ook hier zijn slaapdoppen uitermate voor geschikt. Ideaal dus voor studenten of mensen die willen mediteren.

Moet slapen met oordoppen?

Of met oordoppen slapen wat voor u is, kan u het beste zelf inschatten. Wanneer u last hebt van herrie maar normale oordoppen onprettig vind, dan moet u het zeker eens overwegen. Ook als u vaak reist kan het een goede oplossing zijn tegen slapeloosheid.

Hieronder nog even de voordelen:

 • Prettig om te dragen
 • Optimale filtering van ongewenste geluiden
 • Goede pasvorm
 • Alarmsignalen kunnen nog wel gehoord worden
 • Inclusief handig opbergetui

 

 • Optimaal draagcomfort door holle vorm
 • Superzacht siliconen materiaal
 • Geschikt voor langdurig dagelijks gebruik
 • Inclusief handig opbergetui
 • Leverbaar in diverse kleuren
ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop