100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gehoorbescherming Metaalindustrie

Illustratie gehoorbescherming metaalindustrie

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Werkt u in een omgeving waar langdurig veel lawaai is, dan heeft u vast al eens van de term otoplastieken gehoord. Otoplastieken zijn oordoppen op maat. Dit is een vorm van gehoorbescherming die persoonlijk is en dus niet met iemand anders uitgewisseld kan worden. Onze oordoppen op maat voor de metaalindustrie zijn essentieel om uw werk goed te kunnen uitvoeren. In deze blog vertellen dan ook meer over gehoorbescherming metaalindustrie.

Bekijk nu onze professionele oordopjes!

Waarom is gehoorbescherming op maat belangrijk?

Mensen die dagelijks in een omgeving werken met veel lawaai zoals de metaalindustrie kunnen na verloop van tijd last krijgen van gehoorproblemen. Die problemen kunnen bestaan uit een vervelende piep die niet meer weggaat, suizende oren en vermindering van het gehoor.

Volgens de Arbowet is 80 dB(A) de grens. Komt het geluid op de werkvloer boven deze grens, dan is de werkgever verplicht om te zorgen voor goede gehoorbescherming. Komt het geluid maar af en toe boven de 80 dB(A) dan is het gebruik van oordoppen en/of oorkappen toegestaan. Voor alle andere situaties geldt dat gehoorbescherming op maat een veel beter alternatief is.

Gehoorbescherming Metaalindustrie, wat is er mogelijk?

Otoplastieken zijn in verschillende soorten en van verschillende materialen te koop. De keuze is voor een groot deel afhankelijk van de werkzaamheden waar ze bij gebruikt moeten worden. Zo zijn er otoplastieken die speciaal geschikt zijn voor het gebruik in de metaalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, of voor het gebruik tijdens transport.

Gehoorbescherming kopen

Als het geluid op de werkvloer te hoog is, dan is het verstandig om uw gehoor en dat van uw werknemers goed te beschermen. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met op. Onze otometristen vinden het geen enkel probleem om op locatie een geluidsmeting te doen en uitleg te geven over de verschillende soorten oordoppen op maat die er zijn. Ook het doen van gehoortesten, het aanmeten van de oordoppen, de controles en het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit.…
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge…
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het…
Lees meer >
Contact
  • info@audinc.be
  • 03 304 70 38
  • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop