100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Voorkom gehoorschade bij uw werknemers in de drukkerij

Gehoorbescherming Drukkerij

Gehoorbescherming drukkerij
Drukkers staan dagelijks in ruimtes met veel draaiende machines die veel geluid maken. Wanneer ze voor een lange tijd in een gehorige ruimte staan kan er gehoorbeschadiging ontstaan. Voorkom dat de gehoorbeschadiging toetreed door preventief de oren te beschermen.

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming Drukkerij

In drukkerijen is er soms sprake van monotone geluiden die de hele dag aanwezig zijn. Bepaalde apparatuur kan dan ook geluidsoverlast veroorzaken. Wilt u uw werknemers beschermen tegen eventuele geluidshinder veroorzaakt door de machines in de drukkerij? Dan zorgt goede gehoorbescherming ervoor dat uw werknemers hun werk met meer plezier kunnen doen. Daarbij zijn werkgevers bij de Arbo verplicht om gehoorschade bij hun personeel te voorkomen en deze vorm van protectie ter beschikking te stellen. 

Veel werkgevers maken er al gebruik van. Zo zijn er verschillende producten op de markt verkrijgbaar, waaronder otoplastieken die uw personeel niet onnodig blootstellen aan geluidsoverlast. Vraagt u uzelf af wat de voordelen zijn van otoplastieken? We vertellen u er hieronder graag meer over.

Otoplastieken: wat zijn de voordelen?

Als uw mensen lang aan geluidsoverlast op de werkvloer worden blootgesteld, kan dit gehoorschade tot gevolg hebben. In ons land scoort gehoorschade hoog als het om beroepsziektes gaat. Door geluidsdruk gaan de trilharen kapot, waardoor het gehoor met grote stappen achteruit kan gaan. Dit proces is onomkeerbaar. Bovendien leidt overmatige geluidshinder tot stress en vermoeidheid én concentratiestoornissen. Vandaar dat gehoorbescherming in sommige gevallen zelfs verplicht is.

Het dragen van gehoorbescherming op maat is dan ook van groot belang en heeft de nodige pluspunten. Zo zijn otoplastieken veilig, ze zijn praktisch onzichtbaar en ze gaan jarenlang mee. Ook is dit type gehoorprotectie gemaakt van anti-allergisch materiaal en geschikt voor langdurig gebruik. Daarnaast dempen de oordoppen storende geluiden in de drukkerij, maar kunnen u en uw werknemers nog wel een gesprek voeren tijdens het werk.

Gehoorbescherming op maat

Naast het feit dat oordoppen op maat voor optimaal draagcomfort zorgen, is het altijd verstandig om ervoor te kiezen. Het doel van het dragen van protectie is om het gehoor van uw werknemers af te sluiten van storende geluiden. Nu is het uiteraard niet de bedoeling dat mensen helemaal geen omgevingsgeluiden meer horen. Dit creëert in het ergste geval een onveilige werksituatie en bovendien maakt het de communicatie onmogelijk. Bij Audinc heeft men de keuze uit diverse soorten gehoorbescherming op maat. 

We hebben onder meer otoplastieken van duurzaam, hard materiaal. Maar ook voor de zachte variant kunt u bij ons terecht. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat de oordoppen natuurlijk aanvoelen. Verder zijn ze beschikbaar met speciale filters afgestemd op uw specifieke situatie. 

Heeft u interesse in onze otoplastieken? Onze otometristen komen graag naar u toe om de situatie in uw drukkerij te bekijken en u alle informatie te geven die u nodig hebt. Ook gehoortesten en aanmetingen behoren tot de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de prijs van onze gehoorprotectie? We voorzien u graag van een offerte op maat!

Gehoorbescherming op maat

Naast het feit dat oordoppen op maat voor optimaal draagcomfort zorgen, is het altijd verstandig om ervoor te kiezen. Het doel van het dragen van protectie is om het gehoor van uw werknemers af te sluiten van storende geluiden. Nu is het uiteraard niet de bedoeling dat mensen helemaal geen omgevingsgeluiden meer horen. Dit creëert in het ergste geval een onveilige werksituatie en bovendien maakt het de communicatie onmogelijk. Bij Audinc heeft u de keuze uit diverse soorten gehoorbescherming op maat.

We hebben onder meer otoplastieken van duurzaam, hard materiaal. Maar ook voor de zachte variant kunt u bij ons terecht. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat de oordoppen natuurlijk aanvoelen. Verder zijn ze beschikbaar met speciale filters afgestemd op uw specifieke situatie.

Heeft u interesse in onze otoplastieken? Onze otometristen komen graag naar u toe om de situatie in uw drukkerij te bekijken en u alle informatie te geven die u nodig heeft. Ook gehoortesten en aanmetingen behoren tot de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de prijs van onze gehoorprotectie? We voorzien u graag van een offerte op maat!
Demo button

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit.…
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge…
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het…
Lees meer >
Contact
  • info@audinc.be
  • 03 304 70 38
  • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop