100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Wat is die piep in je oor na het uitgaan?

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat


In deze blog leer je:

 • Wat die piep in je oren is
 • Waarom deze piep schadelijk is
 • Hoe je deze piep voortaan kunt voorkomen
 • Wanneer deze piep echter onschuldig is
 • Wat je nu kunt proberen om de piep te verlichten

De beruchte ”piep”

Je zult het waarschijnlijk wel herkennen. Je bent een avondje de kroeg in geweest of hebt een concert bezocht.
Het was leuk en gezellig en je hebt de hele avond in de harde muziek gestaan. Of je nou actief gedanst hebt of te druk was met flirten, je oren hebben het flink te verduren gehad. Vandaar dat je een piep in je oren had toen je thuiskwam.

De kans is groot dat je dit inmiddels wel gewend bent en er dus weinig aandacht meer aan besteed. Dit terwijl het wel degelijk een belangrijk signaal is. Een piep in je oren kan namelijk betekenen dat je gehoorschade hebt opgelopen. Daarnaast loop je de kans om blijvende tinnitus te ontwikkelen.

Tinnitus

Tinnitus is een aandoening waarbij mensen zogenoemde ‘schijngeluiden’ horen. Dit kan zich uiten in suizen, brommen, zoemen, fluiten of piepen en is vaak continue aanwezig.

Over de exacte oorzaak van tinnitus is echter nog niet heel veel bekend. Wel is het duidelijk dat mensen met oorsuizen vaak voor een lange tijd zijn blootgesteld aan lawaai, bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, motorrijden of werken met machines.

Helaas bestaat er tot nu toe nauwelijks een behandeling of medicijn tegen tinnitus. Bij bepaalde oorzaken kan de ziekte echter wat verminderen door een behandeling. De meeste behandelmethodes werken echter nauwelijks.

Het overgrote deel van de mensen die aan tinnitus lijdt heeft er dus voor altijd last van. Tenzij er ooit een nieuw medicijn op de markt komt.

Wil je meer informatie over tinnitus? Dan zijn de onderstaande links wellicht interessant voor je:

De piep voorkomen

Hopelijk begrijp je nu dat deze piep zeer slecht kan zijn voor je gehoor. Het zou goed zijn als je dit voortaan probeert te voorkomen. Je vraagt jezelf misschien af hoe je dit doet.

Je zou voortaan situaties met lawaai kunnen vermijden. Al begrijpen we dat dit niet echt leuk is. Vooral als je nog jong bent. Het zou saai zijn als je heel het weekend thuis moet blijven terwijl je vrienden wel opstap gaan.

Een andere oplossing zou zijn om cafés te zoeken waar het volume wat lager staat. Dit is op zich niet zo verkeerd, aangezien je elkaar daar ook beter kunt verstaan. Toch is er een grote kans dat je af en toe ook gewoon naar een festival of club wilt waar het volume gewoon volle bak openstaat.

In dat geval zou je gebruik kunnen maken van op maat gemaakte oordoppen. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om de oren te beschermen tegen harde muziek. Aangezien ze afgestemd zijn op jouw oren zitten ze ook nog eens een stuk fijner dan ‘’normale’’ oordoppen waarvan de bescherming niet altijd gegarandeerd is.

Er zijn meerdere varianten beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld otoplastieken voor bouwvakkers, motorrijders en mensen die graag beter willen slapen. Jij als lezer zult waarschijnlijk het meeste baat hebben bij muziekdoppen. Deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor bescherming tijdens festivals, concerten en uitgaan in het algemeen.

Het mooie van deze muziekdoppen is dat alleen de schadelijke geluiden gefilterd worden. Je kunt daardoor nog steeds van de muziek genieten, volgens sommige gebruikers hoor je het zelfs beter. Ook gaat gesprekken voeren beter als je op maat gemaakte oordoppen draagt.

Meer dan een verkooppraatje

Je zou nu kunnen denken dat we je gewoon angst aan proberen praten in de hoop dat je onze oordopjes gaat bestellen. We ontkennen niet dat we inderdaad inspelen op de wereldwijde toename van tinnitus. Ook wij willen geld verdienen en dit is een mooie gelegenheid. Dit betekent echter NIET dat tinnitus geen serieus probleem is. Als je ons niet gelooft, bekijk dan eens de reacties onder een willekeurige Youtube video over tinnitus. Je zult vele reacties lezen van mensen die er letterlijk alles voor over hebben om van die irritante piep af te komen. Daarnaast zijn er vele nieuwsberichten die beamen dat tinnitus een serieus probleem is.

Vandaar dat we jou als lezer hiervoor willen behoeden. We zouden het zonde vinden als jij je gehoor zou laten beschadigen. Daarom vinden we het belangrijk dat je oordopjes aanschaft. Zelfs al is het bij een van onze concurrenten.

Een onschuldige piep

Het is mogelijk dat je na het lezen van deze blog voortaan schrikt bij elk piep-achtig geluidje dat je hoort.
Dit is gelukkig niet nodig. Er zijn veel mensen die af en toe even een piep in hun oor waarnemen. Meestal als het verder stil is in de ruimte. Wat dit precies is vertellen we in een andere blog, maar het is meestal onschuldig.

Tinnitus verlichten

Zoals we al eerder aangaven zijn er vele mensen die maar al te graag van hun tinnitus af zouden willen komen. Vandaar dat er ook vele ‘’kwakzalvers’’ actief zijn die beweren deze aandoening te kunnen genezen. Dit zijn helaas vaak oplichters die slechts inspelen op de ellende van andere mensen. Zorg ervoor dat jij hier niet intrapt!

Toch hebben wat we gevonden dat de piep (tijdelijk) kan verlichten. Het is geen ‘’wondermiddel’’ maar het werkt blijkbaar best goed. Het is de bedoeling dat je rustig gaat zitten en dit met oordopjes luistert (niet te hard natuurlijk). Als het goed is zorgt dit ervoor dat je tijdelijk wat minder last hebt van je tinnitus. Niet alleen tijdens het luisteren, maar soms ook eventjes daarna. Dus misschien wel het proberen waard!

https://www.youtube.com/embed/nKo4jYDO9FQ

Let op: zorg ervoor dat je dit nooit te hard luistert. Ook kunnen wij niet garanderen dat dit voor jou werkt.

Samenvatting

We hopen dat het nu wat duidelijker is waar die piep vandaan komt en hoe je hem voortaan kunt voorkomen. Mocht je behoefte hebben aan meer informatie of advies, dan mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Zelfs als je geen oordopjes wilt bestellen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop