100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gehoorbescherming muziek | Alvast voor de festivals

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Bezoekt u veel festivals of gaat u regelmatig naar een concert? Dan heeft u vast weleens een piep in uw oren als u thuis komt. Dit kan een teken zijn van gehoorschade, maar gelukkig is het makkelijk te voorkomen.

Als u vaak uitgaat of muziek evenementen bezoekt dan ontkomt u bijna niet aan lawaai. Met als gevolg dat u er een tijdelijke piep in uw oor aan overhoudt. Wat dit precies betekent leest u in deze blog.

De piep kan echter ook blijvend zijn. U hoort dan continue een piepend, krakend of brommend geluid in uw oor, ook als u wilt slapen. Deze aandoening heet tinnitus en is erg vervelend voor de mensen die eraan lijden. Het is vrijwel niet te genezen, maar gelukkig wel te voorkomen.

Een ander gevaar van keiharde muziek is gehoorschade. Dit houdt simpelweg in dat uw gehoor beschadigd is en u een stuk minder hoort. Dit begint geleidelijk, maar kan steeds erger worden. Alhoewel het even duurt voordat u doof bent zijn er veel mensen die bepaalde tonen niet meer kunnen horen. Puur vanwege het feit dat ze zichzelf te lang aan lawaai hebben blootgesteld.

Gehoorbescherming muziek

Gelukkig is er een oplossing, namelijk gehoorbescherming voor muziek. Dit zal er namelijk voor zorgen dat al het schadelijke lawaai enigzins tegengehouden wordt. De vraag is echter, hoort u de muziek dan nog wel? Veel mensen zijn bang dat ze met oordoppen de muziek niet meer kunnen horen.

Er is echter niks mis met de combinatie oordoppen en muziek. Althans, wanneer u op maat gemaakte oordoppen neemt. Hierin zit een speciaal filter dat ervoor zorgt dat de schadelijke geluiden tegengehouden worden. Het gewenste geluid (in dit geval de muziek), is daarentegen nog prima te horen. Er zijn zelfs gebruikers die aangeven dat ze met op maat gemaakte oordoppen de muziek beter kunnen horen.

Wilt u nu eens wat meer weten over gehoorbescherming muziek? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Daarnaast raden we aan om ons te volgen via Facebook.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop