100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Wat is de beste gehoorbescherming volgens experts?

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

”Wat is nou de beste gehoorbescherming? is een vraag die veel mensen ons stellen. Het liefst zouden we dan antwoorden met ”De oordopjes die wij maken, natuurlijk!”. Niet zozeer uit arrogantie, maar puur omdat wij weten dat op maat gemaakte oordoppen vrijwel altijd de beste optie zijn. In deze blog vertellen we echter ook hoe gehoorexperts hierover denken.

Jan de Laat (Audioloog)

Audioloog Jan de Laat geeft aan dat de wegwerp oordopjes welke vaak gratis weggeven worden eigenlijk niet werken. De wat duurdere, universele oordoppen zijn daarentegen wel effectief. Ook op maat gemaakte oordoppen werken, met als voordeel dat de muziek een stuk minder gedempt wordt. Deze gaan volgens hem 2 jaar mee. (Bron)

Wij zijn het met deze man eens, al gaan op maat gemaakte oordoppen gemiddeld 4 jaar mee in de plaats van slechts 2 jaar. Althans, die van ons wel. Tevens zijn er voor de bouw of het klussen ook speciale oordoppen te koop die op maat gemaakt zijn. Deze werken beter dan wegwerp oordopjes, maar wanneer je ze slechts een paar keer per jaar nodig hebt zijn deze ook prima.

Onderzoek van NRC

In tegenstelling tot de audioloog geeft het artikel van NRC aan dat goedkope schuimdoppen wel werken, maar meer geschikt zijn voor bijvoorbeeld klussen of in de bouw. De zogeheten ”lamellenoordoppen” (universele oordoppen die voor zo’n 25 euro te krijgen zijn) bieden betere bescherming. Toch zijn de op maat gemaakte oordoppen de verstandigste keuze en blijf je hiermee de muziek het beste horen. (Bron)

Hier kunnen wij onszelf zeker in vinden. We vinden het een overzichtelijk artikel en raden iedereen aan de bijbehorende video eens te bekijken. Deze kun je hier vinden.

We hopen dat de bovenstaande onderzoeken je een beetje op weg hebben kunnen helpen. Mocht je echter nog vragen hebben, dan is vrijblijvend contact met ons opnemen natuurlijk altijd een optie. Ook als je alleen wat extra informatie wilt!

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop