Blog | Waarom dragen muzikanten oordoppen op maat? | audinc.be ?

by | jun 17, 2018 | Gehoorbescherming Muziek

Waarom dragen muzikanten oordoppen op maat? | Lees het hier!

We krijgen weleens de vraag: ”waarom dragen zoveel muzikanten oordoppen op maat?”’. Dit omdat steeds meer mensen die een instrument bespelen gebruik maken van op maat gemaakte oordoppen. Het antwoord hierop is echter vrij simpel. Men doet dit om gehoorschade te voorkomen, aangezien dit onder muzikanten namelijk steeds vaker voorkomt.


Veel mensen hebben als hobby het bespelen van een instrument. Dit doen ze soms alleen, maar vaak ook in een band. Een prachtige manier om je tijd te besteden, maar er zit echter wel een groot risico aan. De meeste instrumenten maken namelijk erg veel lawaai.

 

Veel instrumenten produceren namelijk meer dan 80 decibel aan geluid (bron), wat boven de veilige grens is. Alles luider dan 80 db kan namelijk voor gehoorschade zorgen. In de meeste gevallen pas na een paar uur van blootstelling, maar hoe meer decibel, hoe sneller de muzikant schade kan oplopen. Met name in een band spelen brengt veel risico met zich mee.

 

Alhoewel vooral veel jonge muzikanten hier niet zo bij stilstaan, ontmoeten we regelmatig muzikanten die al last hebben van gehoorschade. Ook veel bekende artiesten hebben er last van. Daarnaast hebben ze soms ook last van tinnitus, een hele vervelende aandoening waarbij je continue een geluid hoort wat er eigenlijk niet is. Zowel tinnitus als gehoorschade zijn momenteel nog niet voldoende te behandelen en daardoor dus blijvend.

 

Gelukkig kun je deze ellende voorkomen door oordopjes te dragen. Ondanks dat veel mensen zich hier van bewust zijn wordt het niet door iedere muzikant gedaan. Met name omdat veel oordoppen niet fijn zitten. Ook vervormen ze soms het geluid, waardoor het muziek maken wat lastiger gaat.

 

Wij maken echter unieke op maat gemaakte oordoppen die voorzien zijn van een speciaal muziekfilter. Hiermee wordt het lawaai gefilterd maar is de muziek nog goed te horen. Tevens bieden we meerdere soorten filters aan, waardoor er altijd een is die bij jou past. Dus nu weet je waarom muzikanten oordoppen op maat dragen!

 

Mocht je hierdoor nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan eens op deze pagina.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...