100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Wanneer u regelmatig een festival of club bezoekt, is het u ongetwijfeld opgevallen: het hoge volume van de muziek. Misschien vindt u het juist fijn: de trillingen van de bas en  Maar tegelijkertijd kan u door het harde geluid moeilijk een goed gesprek voeren. Laat staan wat de harde beats doen met uw gehoor! Men kan zich daarom afvragen waarom die muziek in veel uitgaansgelegenheden nou zo hard staat. Wij hebben het voor u uitgezocht.

Een optimale beleving

Een belangrijke reden voor het hoge volume in clubs en op festivals is de beleving. Vergelijk het met een film waarin een spectaculaire actiescène plaatsvindt. Een dergelijke scène zou een stuk minder impact hebben als de explosies, het schreeuwen en de geweerschoten zachter zouden klinken.

Voel de fysieke impact

Muziek op een hoog volume resoneert niet alleen in uw oren, maar laat soms ook uw gehele lichaam trillen. Voelt u de bas in uw lijf tijdens een concert of clubavond? Dat is de kracht van een hoog volume! Het gaat voor veel bezoekers niet alleen om het horen, maar ook om voelen. Door de volumeknop flink open te draaien, wordt muziek meer dan alleen een geluidservaring. Het is iets dat u vóelt, van uw tenen tot uw kruin.

Het hele geluidsspectrum ervaren

Als het geluid van de muziek te zacht staat, kan u sommige delen van de muziek minder goed horen. Dat gebeurt vooral bij de lage tonen, zoals die van een basgitaar of drum. Om ervoor te zorgen dat u de muziek in al haar facetten goed hoort, zetten uitgaansgelegenheden het volume vaak hoger.

Omgevingsgeluiden de mond gesnoerd

De feestjes waar we het hier over hebben, vinden vaak plaats in ruimtes vol mensen en omgevingsgeluiden. Door de muziek harder te zetten, zorgt de organisatie ervoor dat de muziek het belangrijkste geluid in de ruimte is. Het storende geroezemoes van de menigte en het gerammel van de cocktailshakers valt hierdoor weg.

Bescherm uzelf tegen gehoorschade

Nu snapt u waarom de muziek zo hard is op festivals en in clubs. Wil dit zeggen dat we allemaal tinnitus moeten krijgen na een festivalweekend? Dat lijkt ons geen goed idee.

Gelukkig hoeft muziek niet gevaarlijk hard te staan om een impact te hebben. Audinc raadt aan om oordopjes te dragen die speciaal zijn ontworpen voor muziekevenementen. Deze oordopjes verminderen het volume in uw oren, zonder dat dit ten koste gaat van de muziekkwaliteit.

Bescherm uw gehoor dus zonder de beleving te verliezen en investeer in goede oordopjes speciaal voor muziek om een gezonde balans te vinden tussen plezier en preventie. De keuze ligt uiteindelijk bij u.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop