100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Otoplastieken

otoplastieken

Otoplastieken zijn oordoppen die op maat gemaakt zijn. Als je otoplastieken laat aanmeten, krijg je dus oordoppen met een unieke pasvorm die perfect op jouw gehoorgang aansluiten.

Daarnaast wordt er tijdens het ontwerpen van de oordoppen ook rekening gehouden met je geluidssituatie. Bij Audinc produceren we oordoppen op maat voor particulieren en bedrijven. Het gehoor is één van je vijf zintuigen. Bij Audinc zijn we van mening dat jouw gehoor niet mag beschadigen.

Toch komen veel mensen vrijwel dagelijks in aanraking met harde geluiden. Dit kan al snel negatieve gevolgen hebben voor je gehoor. Als ook jij regelmatig in contact komt met harde geluiden, is het verstandig om je de juiste gehoorbescherming aan te laten meten.

Bovendien zijn er ook mensen die gebruik maken van gehoorbescherming tijdens het slapen en tijdens het zwemmen. Bij Audinc hebben we otoplastieken voor iedere sector en iedere beroepsgroep.

Otoplastieken met de perfecte filter

Bij Audinc zijn we gespecialiseerd in otoplastieken. Wij maken jouw oordoppen dus écht geheel op maat. Wij gaan samen met je na welk product het beste is in jouw situatie.

Onze specialisten vertellen je graag over de verschillende mogelijkheden. Wij zijn bijvoorbeeld in staat om otoplastieken van een filter te voorzien, waardoor vooral bepaalde geluiden minder heftig worden. Hierdoor zijn we in staat om de oordoppen te optimaliseren voor specifieke sporten en werkzaamheden.

Bij Audinc maken we filters voor mensen met allerlei verschillende hobby’s. Zo kunnen we bijvoorbeeld geoptimaliseerde otoplastieken maken voor de motorsport en voor festivals.

Doordat het geluidsfilter van de otoplastieken specifiek op de activiteiten van de drager worden afgestemd, wordt het gehoor goed beschermd. Zo hoef je bijvoorbeeld geen moment bang te zijn dat je een gehoorbeschadiging oploopt.

Ben je regelmatig op festivals te vinden of werk je in een omgeving met veel lawaai? Dan is het essentieel om otoplastieken met het juiste filter te nemen. Laat je een filter maken bij Audinc en kom je er later achter dat je toch graag een ander filter hebt? In dit geval kun je gebruik maken van onze levenslange filteraanpas-garantie.

Omgevingsgeluiden blijf je wel horen

De otoplastieken van Audinc zorgen ervoor dat de drager geen last meer heeft van de geluiden die een bedreiging vormen voor zijn gehoor.

Echter, blijf je de omgevingsgeluiden wél goed horen. Als festivalganger kun je dus blijven genieten van de muziek. Als je otoplastieken in de bouw gebruikt, blijf jij je collega’s goed verstaan. Hierdoor zijn otoplastieken veiliger en bovendien ook veel prettiger dan reguliere oordoppen.

Uiteraard zijn hier ook enkele uitzonderingen op. Zo kunnen we bijvoorbeeld otoplastieken voor tijdens het slapen produceren waarbij je zo min mogelijk omgevingsgeluiden meer hoort. Vooral als je moeite hebt om in slaap te komen, kan dit een goed idee zijn.

Ook als je regelmatig het vliegtuig neemt, kan het verstandig zijn om oordoppen op maat te laten maken. Door jouw otoplastieken in het vliegtuig te dragen, vermindert de druk op je oren tijdens het opstijgen.

Niet iedereen heeft last van druk in zijn oren tijdens het vliegen, maar als je dit wel hebt, kan dit erg pijnlijk zijn. Gelukkig is dit door middel van op maat gemaakte oordoppen eenvoudig te verhelpen. Ook hiervoor kun je bij Audinc terecht.

Pasvormtest van de otoplastieken

Uit een studie van het Royal College of General Practitioners is gebleken dat de oren van de mens gemiddeld 2,2 millimeter per jaar groeien. Ook de gehoorgang bestaat deels uit elastisch kraakbeen, waardoor de vorm van je gehoorgang na verloop van tijd kan veranderen. Ook als je oordoppen van zeer hoge kwaliteit hebt, kan het dus dat de pasvorm ervan na een aantal jaar niet langer meer ideaal is.

Gemiddeld is dit na vijf jaar het geval. Bij Audinc gaan we graag voor of jouw oordoppen op maat nog de meest ideale pasvorm hebben. Aangezien dit met het blote oog niet te zien is, maken we hiervoor gebruik van een zogenaamde lektest. Voor al onze oordoppen kan digitaal getest worden of deze nog goed aansluiten op de vorm van je gehoorgang.

Voordat we een lektest uitvoeren, worden de otoplastieken ultrasonisch gereinigd. Hierna doe jij je otoplastieken in en bevestigen we hier een dunne luchtslang aan. We bouwen een kleine druk van 5 millibar op in het oor. Dit duurt slechts 5 seconden per oor. Je voelt hier amper iets van en het testen van de pasvorm is dus geheel pijnloos. Zijn er kleine aanpassingen of reparaties nodig? Dan kunnen we deze direct uitvoeren.

Onze specialisten komen ook graag langs op de werkvloer

Bij Audinc voorzien we zowel particulieren als bedrijven van otoplastieken. Wil jij als werkgever er zeker van zijn dat het gehoor van je personeel niet beschadigd raakt?

In dit geval kunnen onze specialisten de otoplastieken aanmeten op locatie. Daarnaast kunnen onze specialisten op locatie ook gelijk beoordelen welk dempingsfilter het beste bij de geluidssituatie past.

De gehoorbescherming van Audinc voldoet aan alle eisen van de ARBO-wet. Als medewerkers blootgesteld worden aan geluiden van 80 decibel en daarboven, dient de werkgever gehoorbeschermers beschikbaar te stellen.

Als medewerkers dagelijks blootgesteld worden aan 85 decibel en daarboven, is het gedurende de blootstellingsduur ook verplicht om de gehoorbeschermers te dragen. Tevens moet er dan ook een plan van aanpak gemaakt worden. Sinds 21 april 2019 zijn deze regels aangescherpt.

De oordoppen moeten nu zowel bij ingebruikname als om de 2 jaar een lektest krijgen. Wanneer het niet mogelijk is om oordoppen op lekken te testen, dienen deze om de 4 jaar vervangen te worden. Voor alle oordoppen van Audinc geldt dat wij deze digitaal kunnen testen.

Vragen over otoplastieken voor ons personeel?

Twijfel jij er nog over om oordoppen op maat te laten maken? Of heb jij bepaalde vragen over de diensten van Audinc? Wij vertellen je graag alles over onze otoplastieken. Lang niet iedereen heeft een goed gehoor. Tegenwoordig komt men nog veel meer in aanraking met harde geluiden dan vroeger.

Het is daarom een goed idee om maatregelen te nemen om te voorkomen dat jouw gehoor beschadigt. Oordoppen op maat helpen je om permanente gehoorschade te voorkomen. Onze specialisten vertellen je graag meer over de oordoppen van Audinc. Neem dus gerust contact met ons op indien je vragen over onze producten hebt.

© Copyright Audinc 2023