100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Otoplastieken kopen? | Lees dit eerst!

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Als jij jezelf vaak blootstelt aan lawaai dan zijn otoplastieken wellicht een goede investering. De vraag is alleen: ”Wat zijn de beste otoplastieken?” Het antwoord hierop kunnen we echter niet geven. Dit is namelijk sterk afhankelijk van je budget en voor welk doel je ze wilt gebruiken. Wel kunnen we je vertellen over de verschillende soorten. De onderstaande blog is handig hulpmiddel bij het otoplastieken kopen.

Wat is een otoplastiek?

Otoplastieken zijn oordoppen die zijn afgestemd op de oren van degene waarvoor ze gemaakt zijn. Dit betekent dat ze precies passen en daardoor een stuk comfortabeler zitten dan universele oordopjes. Tevens wordt het gehoor ook beter beschermd. Dit soort gehoorbescherming wordt ook wel ”op maat gemaakte oordoppen” genoemd.

Waarom otoplastieken?

Veel mensen vragen ze af waarom oordoppen zo belangrijk zijn. Daarom zullen we hieronder vijf redenen voor u opnoemen:

1. Het beschermt uw oren tegen gehoorschade

Wanneer je oren regelmatig blootgesteld worden aan lawaai dan is de kans groot dat er uiteindelijk enkele trilhaartjes in de oren zullen afsterven. Wat als gevolg heeft dat je gehoor wat minder goed zal gaan werken.

Het dragen van oordopjes zorgt ervoor dat een groot deel van het lawaai gefilterd wordt. Daardoor loop je minder kans op gehoorschade.

2. Het beschermt tegen tinnitus en andere ooraandoeningen

Naast gehoorschade loop je nog een ander risico wanneer je jezelf te lang in lawaaierige ruimtes begeeft, namelijk het krijgen van oorziektes. Een van de meest voorkomende hiervan is tinnitus. Hierbij hoor je constant een piep of ander geluid in je voor. In de meeste gevallen gaat deze aandoening gepaard met gehoorschade.

We gaven hierboven al aan dat het dragen van oordoppen ervoor zorgt dat het geluid gefilterd zal worden, waardoor de kans op gehoorschade (en daarmee ook tinnitus) een stuk minder zal zijn.

3. Het vermindert de herrie

De meeste mensen dragen oordoppen om zichzelf te beschermen tegen gehoorschade en andere oor aandoeningen. Toch zijn er ook mensen die het lawaai gewoon niet prettig vinden en daarom otoplastieken aanschaffen.

Hetzelfde geldt voor mensen die willen slapen ondanks dat er in de omgeving veel storende geluiden te horen zijn. Bijvoorbeeld op een camping of naast een spoor. Ook in dit geval zijn oordoppen een uitkomst. Het moeten echter wel speciale slaapdoppen zijn, aangezien de meeste andere oordoppen niet fijn liggen.

4. Gesprekken voeren lukt beter

Een gesprek voeren tijdens het uitgaan verloopt vaak nogal moeizaam. Al helemaal als de muziek erg hard staat. Ook op andere plekken met veel lawaai is het lastig om fatsoenlijk te kunnen communiceren, terwijl dit soms wel belangrijk is. Denk maar aan een bouwplaats of als beveiliger.

In op maat gemaakte oordoppen zit een filter die schadelijke geluiden filteren, maar andere geluiden daardoor juist weer beter hoorbaar maken. Gesprekken lukt daardoor, afhankelijk van het filter, vaak een stuk beter.

5. Het is mogelijk ze te combineren met een in-ear systeem

Otoplastieken met bluetooth? Jazeker! Geluidstechnici en professionele muzikanten kunnen door middel van zogeheten in-ear systemen zowel hun eigen geluid horen als beschermd worden tegen de hoge decibelaantallen.

Waarom otoplastieken en geen normale oordoppen?

Veel mensen vragen zich af waarom op maat gemaakte oordoppen nou eigenlijk beter zijn dan universele oordoppen. Ook dat kunnen we voor je uitleggen. Er zijn namelijk best wel wat verschillen:

  • Op maat gemaakte oordoppen zijn afgestemd op het gehoor van de eigenaar

Wanneer je op maat gemaakte oordoppen laat maken dan wordt er een afdruk gemaakt van je gehoorgang. Daardoor kan de specialist een set oordopjes ontwikkelen welke perfect bij jouw oren passen. Dit heeft als voordeel dat ze een stuk fijner zitten en je oren ook meer bescherming kunnen bieden ten opzichte van universele oordoppen.

  • Otoplastieken gaan niet stuk in het oor

De meeste universele oordoppen zijn in principe van redelijke kwaliteit en gaan wel een paar maanden mee. Toch komt het weleens voor dat bepaalde oordopjes in het oor stukgaan. Dit is niet alleen storend, maar u zit dan ook zonder bescherming. Bij op maat gemaakte oordoppen zal dit sowieso niet het geval zijn.

  • In otoplastieken kunnen verschillende filters

In ieder op maat gemaakt oordopje kan een unieke filter geplaatst worden. Deze kan een bepaalde dempingsfactor hebben, of afgestemd zijn op een specifiek doel zoals zwemmen. In universele oordoppen daarentegen kan meestal geen ander filter geplaatst worden.

  • Otoplastieken zijn vaak duurder

Naast de vele voordelen, zit er echter ook een nadeel aan op maat gemaakte oordoppen. Ze zijn namelijk een stuk duurder dan de meeste universele oordoppen. Het is echter wel kwaliteit waarvoor je betaald.

Soorten Otoplastieken

Er zijn meerdere soorten otoplastieken beschikbaar. Hieronder hebben we er een aantal voor je verzameld. Mocht je ons gehele assortiment willen bekijken, bekijk dan deze pagina

Otoplastieken Muziek

De meest verkochte otoplastieken zijn waarschijnlijk die bedoeld voor uitgaan en festivals. Deze oordopjes bevatten een speciaal muziek filter, waardoor ze je oren beschermen tegen het lawaai maar er tegelijkertijd voor zorgen dat je nog wel van de muziek kunt genieten.

Otoplastieken Motor

Een andere populaire soort otoplastiek zijn die voor motorrijders. Tijdens rijden met een motor loop je namelijk ook het risico om gehoorschade op te lopen. Dit vanwege het windruis en het lawaai dat de motor maakt.

Otoplastieken Slapen

Veel mensen hebben moeite met slapen in een vreemde omgeving omdat ze daar allerlei vreemde geluiden horen waar ze niet aan gewend zijn. In sommige gevallen hebben mensen thuis ook last van lawaai als ze willen slapen. Gelukkig is er voor beide situaties een oplossing, namelijk: slaapdoppen. Deze soort otoplastieken zijn van zacht materiaal en daardoor geschikt om mee te slapen. Daarnaast zit er natuurlijk ook een speciaal filter in wat de omgevingsgeluiden dempt.

Portofoon oortjes

Een andere soort otoplastiek zijn de in-ear communicatiesystemen. Dit wordt voornamelijk gebruikt door beveiligingsdiensten en hulpverleners. Hiermee kan een beveiliger bijvoorbeeld horen wat zijn collega’s te melden hebben en tegelijkertijd blijven horen wat er om hem heen gebeurt. Dit vanwege de speciale opening welke erin zit.

Otoplastieken met bluetooth

Mensen die veel bellen kunnen overwegen om oordopjes met bluetooth aan te schaffen. Hiermee is het mogelijk om contact te leggen met je mobiele telefoon.

Dit was onze blog omtrent otoplastieken. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop