100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordoppen waardoor je niks meer hoort?

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

”Bestaan er oordoppen waardoor je niks meer hoort?” is een vraag die wij wel eens krijgen. Meestal vanuit interesse, maar soms ook omdat iemand hier echt naar opzoek is. In deze blog zullen wij je hier meer over vertellen.

De reden dat mensen oordoppen dragen is in de meeste gevallen om geluid tegen te houden. Meestal wil men dit om zo gehoorschade te voorkomen, maar soms ook om rustig te kunnen slapen.

Goede oordoppen op maat zijn voorzien van een filter dat schadelijke geluiden weet te dempen. Er zijn meerdere soorten filters beschikbaar en de een dempt wat zwaarder dan de andere. Mensen die in de bouw werken hebben bijvoorbeeld een zwaardere filter nodig dan muziekliefhebbers die het geluid maar een klein beetje zachter willen hebben.

Heel soms krijgen we het verzoek om oordoppen waardoor je niks meer hoort te laten maken. Al moeten we die mensen teleurstellen. Het is namelijk niet mogelijk om oordoppen te produceren welke letterlijk alles kunnen tegenhouden.

Geluid (trillingen) komt namelijk ook via andere kanalen het hoofd in, bijvoorbeeld het schedel en de neus. Alhoewel dat klein beetje geluid onschadelijk is kunnen we om die reden dus geen oordoppen welke alles tegenhouden garanderen. Ook andere alternatieven zoals oorkappen hebben dat effect niet.

Mocht jij er echter zeker van willen zijn dat je geen storende omgevingsgeluiden meer hoort dan zou je kunnen kiezen voor zogeheten sleeves, ook bekend als opzetstukjes.

Dit is een soort op maat gemaakt ”hoesje” speciaal afgestemd op speakertjes naar keuze. Wanneer jij bijvoorbeeld hele luxe oordopjes hebt dan kun je er een speciaal opzetstukje bij laten maken. Hiervoor moet je eerst een afdruk van je oren laten maken, zodat wij er een sleeve van kunnen maken welke perfect in jouw oren past. Hiermee combineer je de kwaliteit van luxe oordopjes met de pasvorm van op maat gemaakte oordoppen. Meer informatie over sleeves is te lezen in deze blog.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop