100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordopjes tegen geluid? | Lees hier wat en hoe!

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

We krijgen vaak de vraag: ”Maken jullie ook oordopjes tegen geluid?” In de meeste gevallen wordt hiermee bedoeld of onze oordoppen het gehoor volledig kunnen afsluiten. In deze blog zullen we ons antwoord hierop wat toelichten.

Aangezien gehoorschade en tinnitus een steeds groter probleem wordt in onze samenleving zijn er steeds meer mensen die oordoppen aanschaffen. Dit kunnen we natuurlijk van harte aanmoedigen, omdat deze nare aandoeningen op deze manier handig te voorkomen zijn.

Als je dan overigens voor de op maat gemaakte variant gaat, dan kun je daarnaast ook gewoon van muziek kunnen blijven genieten. In deze soort oordopjes zit namelijk een special filter dat het lawaai filtert en andere geluiden wel doorlaat. Ideaal voor uitgaanfestivals en concerten.

Toch zijn concerten niet de enige plek waar een filter handig kan zijn. Ook voor slapen of zwemmen bestaat een specifiek filter. Tevens kun je bij ons ook zelf aangeven tot in hoeverre je het geluid gedempt wilt hebben. Dus voor ieder wat wils, kunnen we eigenlijk wel zeggen.

Er zijn echter ook mensen welke ons vragen of er oordopjes tegen geluid zijn die ook echt alles dempen. Dit wordt echter lastig. Mede omdat oordoppen altijd wel wat geluid doorlaten. Hoe sterk het filter ook is, er komt altijd wel wat geluid langs de oordoppen. Er zijn wel systemen welke het gehele oor afsluiten, maar dan nog komt er geluid binnen. Bijvoorbeeld via de mond of neus.

Gelukkig is het helemaal niet nodig om jezelf letterlijk van al het geluid af te sluiten. Een setje op maat gemaakte oordoppen met een bijpassend filter is genoeg om voldoende beschermd te worden. Tenzij je van plan bent om 10 uur aan een stuk in de herrie te staan op een festival. Zelfs met oordoppen raden we aan om af en toe een pauze te nemen. Al is het maar een kwartiertje.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Dan raden we aan om eens vrijblijvend contact op te nemen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop