Blog | Oordopjes kwijt? | Zo kun je dit voorkomen (én oplossen)! | audinc.be

by | aug 18, 2019 | Gehoorbescherming Algemeen

Oordopjes kwijt? | Zo kun je dit voorkomen (én oplossen)!

We hebben door de jaren heen vele mensen van oordoppen voorzien en vrijwel alleen maar tevreden klanten gehad. Wel horen we eens in de zoveel tijd een bepaald bezwaar om geen op maat gemaakte oordoppen te laten maken, namelijk dat het erg zonde is als je de oordopjes kwijt zult raken. Ondanks dat we dit maar al te goed begrijpen hebben we enkele manieren bedacht om dit op te kunnen lossen.

Het gebruik van op maat gemaakte oordoppen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ze weten je gehoor te beschermen en zitten daarbij beter dan wegwerp-oordopjes. Ook zorgt het speciale filter ervoor dat je nog steeds van de muziek kunt genieten en (bijvoorbeeld tijdens het motorrijden) belangrijke signalen nog steeds kunt horen.

Al is er echter ook een potentieel nadeel. Aangezien op maat gemaakte oordoppen toch net wat prijziger dan de simpele wegwerp variant, is het een stuk vervelender wanneer je ze kwijtraakt. Vandaar dat sommige mensen maar besluiten om ze niet te laten maken. Want, straks ben je de oordopjes kwijt.

Dit is natuurlijk erg zonde, want zo stel jezelf bloot voor schadelijke geluiden. Dit heeft niet alleen gehoorschade als gevolg, maar kan ook leiden tot tinnitus.

Er is gelukkig een potentiële oplossing. Al onze oordoppen worden namelijk geleverd met een handig opbergetui waar je ze perfect in kwijt kunt. Daarnaast zijn er ook andere uitkomsten, zoals bijvoorbeeld een mini-kokertje dat je aan je sleutelbos bevestigt.

Het kan altijd voorkomen dat je alsnog je oordoppen verliest. In dat geval kun je echter altijd nog terugvallen op de garantie. We bieden namelijk de mogelijkheid om voor een kleine meerprijs het recht te hebben om bij verlies eenmalig een nieuw setje oordoppen te ontvangen.

De exacte kosten hiervoor lees je hieronder:

Producten met een aanschafprijs van €109:

Verzekeringskosten: €12,50

Eigen risico: €25,-

Producten met een aanschafprijs van €149:

Verzekeringskosten: €20

Eigen risico: €35,-

Verzekering 1 jaar geldig en 1x te gebruiken voor 1 set (of 2x halve set )

Wil jij nu ook op maat gemaakte oordoppen laten aanmeten? Of heb je eerst nog wat vragen. Wij helpen je graag, dus neem vooral contact met ons op. Meer informatie over onze otoplastieken is hier te lezen.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...