100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oorartsen waarschuwen voor gehoorschade door koptelefoons

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Het is misschien niet helemaal ons vakgebied, maar wel een belangrijk om te weten: artsen maken zich ernstige zorgen over het koptelefoon gebruik onder jongeren. Dit omdat deze veelvuldige blootstelling aan lawaai serieuze oorklachten met zich mee kan brengen.

Wij van Audinc maken op maat gemaakte oordoppen om er zo voor te zorgen dat je jijzelf in een lawaaierige omgeving kunt bevinden, zonder het risico te lopen op gehoorschade. We kunnen helaas echter niets doen tegen schade welke ontstaat door het veelvuldig gebruik van koptelefoons…behalve dan je ervoor waarschuwen.

Het werd onlangs namelijk bekend dat oorartsten zich flinke zorgen maken over het veelvuldige gebruik van dergelijke headsets. Dit omdat het in de meeste gevallen zover oploopt dat er sprake gaat zijn van gehoorschade. Naast koptelefoons brengen ook Apple Airpods flinke risico’s met zich mee.

Waar veel jongeren denken dat ze misschien ”over 40 jaar wat minder zullen horen” kan het op hoog volume luisteren van muziek via zulke headsets ook leiden tot een andere vorm van gehoorschade, namelijk tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je continue een geluid waarneemt dat er eigenlijk niet is, vaak in de vorm van een piep. In tegenstelling tot het geluid dat je hoort na een avondje uit gaat het bij tinnitus continue door. Daarbij is de aandoening helaas vrijwel onbehandelbaar.

Vandaar dat we iedereen kunnen aanbevelen om rustig aan te doen met je headset of Airpods. Natuurlijk mag je er nog steeds naar luisteren, maar maak gebruik van de volumebegrenzer en neem af en toe een pauze. We begrijpen dat dit saai klinkt, maar je oren zullen je dankbaar zijn.

Mocht jij naast het gebruik van een koptelefoon ook nog te maken hebben met andere vormen van lawaai dan kunnen wij je daarbij natuurlijk wel van dienst zijn. Bekijk hier ons aanbod van op maat gemaakte oordoppen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop