Persoon met last van tinnitus

door | aug 25, 2019 | Nieuwsberichten

Oorartsen waarschuwen voor gehoorschade door koptelefoons

Het is misschien niet helemaal ons vakgebied, maar wel een belangrijk om te weten: artsen maken zich ernstige zorgen over het koptelefoon gebruik onder jongeren. Dit omdat deze veelvuldige blootstelling aan lawaai serieuze oorklachten met zich mee kan brengen.

Wij van Audinc maken op maat gemaakte oordoppen om er zo voor te zorgen dat je jijzelf in een lawaaierige omgeving kunt bevinden, zonder het risico te lopen op gehoorschade. We kunnen helaas echter niets doen tegen schade welke ontstaat door het veelvuldig gebruik van koptelefoons…behalve dan je ervoor waarschuwen.

Het werd onlangs namelijk bekend dat oorartsten zich flinke zorgen maken over het veelvuldige gebruik van dergelijke headsets. Dit omdat het in de meeste gevallen zover oploopt dat er sprake gaat zijn van gehoorschade. Naast koptelefoons brengen ook Apple Airpods flinke risico’s met zich mee.

Waar veel jongeren denken dat ze misschien ”over 40 jaar wat minder zullen horen” kan het op hoog volume luisteren van muziek via zulke headsets ook leiden tot een andere vorm van gehoorschade, namelijk tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je continue een geluid waarneemt dat er eigenlijk niet is, vaak in de vorm van een piep. In tegenstelling tot het geluid dat je hoort na een avondje uit gaat het bij tinnitus continue door. Daarbij is de aandoening helaas vrijwel onbehandelbaar.

Vandaar dat we iedereen kunnen aanbevelen om rustig aan te doen met je headset of Airpods. Natuurlijk mag je er nog steeds naar luisteren, maar maak gebruik van de volumebegrenzer en neem af en toe een pauze. We begrijpen dat dit saai klinkt, maar je oren zullen je dankbaar zijn.

Mocht jij naast het gebruik van een koptelefoon ook nog te maken hebben met andere vormen van lawaai dan kunnen wij je daarbij natuurlijk wel van dienst zijn. Bekijk hier ons aanbod van op maat gemaakte oordoppen.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...