100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Ook geluidsregels voor bioscopen en sportscholen

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Moeten bioscopen en sportscholen zich nu ook aan geluidsregels houden? Jazeker. Je leest de reden in de onderstaande blog.

Onlangs hebben wij een blog gepubliceerd over hard geluid in de bioscoop. Alhoewel je in filmtheaters misschien niet zoveel risico loopt als in een kroeg kan het volume ook tijdens het kijken van de nieuwe Avengers flink oplopen. Met als resultaat dat er al gevallen bekend zijn van mensen die gehoorschade hebben opgelopen in de bioscoop.

Vandaar dat ook bioscoopketens zich gaan houden aan de geluidsregels die voor festivals, poppodia en andere evenementen al gelden. Ook sportscholen en studentenverenigingen hebben gezegd mee te doen.

Speciale geluidsregels

Deze geluidsregels zijn als volgt: er geldt een maximaal gemiddelde van 103 decibel per 15 minuten. Tevens moeten er betaalbare oordoppen in het gebouw aanwezig zijn. Het verkooppunt moet daarbij ook makkelijk te vinden zijn.

Wij vinden dit een erg goed initiatief, omdat hard geluid vaker voorkomt dan men over het algemeen denkt. Niet alleen bouwplaatsen en festivals zijn risicovol, maar ook sportclubs met harde muziek brengen risico’s met zich mee. Of bijvoorbeeld sommige activiteiten die door de eerder genoemde studentenverenigingen georganiseerd worden.

Er is een kans dat je nu denkt ”Is het tegenwoordig nodig om altijd en overal oordopjes in te doen?” 

Dit is gelukkig niet nodig. Je hoeft echt niet van ieder geluid te schrikken,  zolang je maar niet te lang in het lawaai staat. Het is dus niet erg om eventjes het kantoor binnen te lopen terwijl daar de radio op hoog volume staat.

Een hele middag in de herrie zitten is echter een ander verhaal. Probeer in dat geval het volume net wat lager te zetten of draag oordoppen. Een simpele radio zal niet snel schade veroorzaken, maar toch is het niet slim om deze continue op het hoogste volume aan te hebben staan. Tijdens concerten is het daarentegen wel belangrijk om goede oordoppen te dragen.

Meer weten over oordoppen voor tijdens het uitgaan of in de bioscoop? Bekijk dan ons assortiment.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop