door | mrt 30, 2019 | Gehoorbescherming Schietsport

Gehoorbescherming op maat voor de schietsport

Alhoewel men in Nederland gelukkig niet zomaar wapens kan kopen zijn er wel veel mensen die aan schietsport doen. Dit is een erg interessante hobby, maar kan echter wel schadelijk zijn voor je oren.

Veel mensen komen in het dagelijks leven regelmatig in aanraking met harde geluiden. Denk bijvoorbeeld aan bouwvakkers of mensen die in de horeca werken. Een kroeg produceert namelijk al snel 90 decibel aan lawaai, maar vaak nog veel meer. Dit valt echter in het niet vergeleken met een geweerschot, dat maar liefst 140 db produceert.

Otoplastieken Schietsport

Vandaar dat mensen die aan schietsport doen vrijwel altijd oorkappen dragen, omdat het anders bijna niet te doen is. Een blootstelling aan 140 decibel zorgt namelijk bijna altijd direct voor gehoorschade. Het nadeel hiervan is dat deze niet altijd even fijn zitten.

Gehoorbescherming op maat schietsport

Er is ook een alternatief. Het is namelijk ook mogelijk om op maat gemaakte oordoppen te gebruiken tijdens het uitoefenen van schietsport. Deze hebben een perfecte pasvorm en een filter naar keuze.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...