Blog | Gehoorbescherming muziek | Alvast voor de festivals | audinc.be ?

by | feb 3, 2019 | Gehoorbescherming Muziek

Gehoorbescherming muziek | Alvast voor de festivals

Bezoek jij veel festivals of ga je regelmatig naar een concert? Dan heb je vast weleens een piep in je oren als je thuis komt. Dit kan een teken zijn van gehoorschade, maar gelukkig is het makkelijk te voorkomen.

 

Als je vaak uitgaat of muziek evenementen bezoekt dan ontkom je bijna niet aan lawaai. Met als gevolg dat je er een tijdelijke piep in je oor aan overhoudt. Wat dit precies betekent lees je in deze blog.

 

De piep kan echter ook blijvend zijn. Je hoort dan continue een piepend, krakend of brommend geluid in je oor, ook als je wilt slapen. Deze aandoening heet tinnitus en is erg vervelend voor de mensen die eraan lijden. Het is vrijwel niet te genezen, maar gelukkig wel te voorkomen.

 

Een ander gevaar van keiharde muziek is gehoorschade. Dit houdt simpelweg in dat je gehoor beschadigd is en je een stuk minder hoort. Dit begint geleidelijk, maar kan steeds erger worden. Alhoewel het even duurt voordat je doof bent zijn er veel mensen die bepaalde tonen niet meer kunnen horen. Puur vanwege het feit dat ze zichzelf te lang aan lawaai hebben blootgesteld.

 

Gehoorbescherming muziek

 

Gelukkig is er een oplossing, namelijk gehoorbescherming voor muziek. Dit zal er namelijk voor zorgen dat al het schadelijke lawaai enigzins tegengehouden wordt. De vraag is echter, hoor je de muziek dan nog wel? Veel mensen zijn bang dat ze met oordoppen de muziek niet meer kunnen horen.

 

Er is echter niks mis met de combinatie oordoppen en muziek. Althans, wanneer je op maat gemaakte oordoppen neemt. Hierin zit een speciaal filter dat ervoor zorgt dat de schadelijke geluiden tegengehouden worden. Het gewenste geluid (in dit geval de muziek), is daarentegen nog prima te horen. Er zijn zelfs gebruikers die aangeven dat ze met op maat gemaakte oordoppen de muziek beter kunnen horen.

 

Wil jij nu eens wat meer weten over gehoorbescherming muziek? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Daarnaast raden we aan om ons te volgen via Facebook.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...