by | mrt 18, 2017 | Slaapdopjes

De voordelen van met oordoppen slapen

Je hebt misschien wel eens overwogen. Met oordoppen slapen. Toch is de kans groot dat je daar uiteindelijk toch maar mee bent gestopt. Dit kan zijn omdat ze niet fijn zaten, of omdat u dacht dat het niet hielp. In deze blog vertellen we jou of het wel of niet raadzaam is om toch maar met deze slaapdoppen te beginnen.

In deze blog leert je:

 • Waarom slaap belangrijk is
 • Hoe oordoppen kunnen bijdragen aan een goede nachtrust
 • Welke soorten slaapdoppen er zijn
 • Wat je zeker mee moet nemen op reis
 • Of je ze ook kunt gebruiken bij het studeren

Het belang van slaap

In principe weet zo’n beetje iedereen dat slaap noodzakelijk is. Desondanks zijn er veel mensen die het onderschatten. Mensen halen nachten door voor hun werk, studie of soms zelfs een festival. Dit kan prima voor een keertje, maar als je dit wekelijks doet is het zeer slecht voor je lichaam.

Hetzelfde geldt voor mensen die wel genoeg in bed liggen, maar niet of nauwelijks slapen vanwege ongemakken. Dit kan stress zijn, maar ook irritante geluiden. Denk hierbij aan een snurkende partner, voorbijkomende auto’s of herrie bij de buren. Het komt vaak voor dat mensen hierdoor niet kunnen inslapen of steeds wakker schrikken.

Slapen met oordoppen

Met oordoppen slapen. Dit overwegen veel mensen die last hebben van de eerder genoemde geluiden. Het kan zeker een uitkomst zijn. Wanneer je de geluiden niet hoort kunnen ze je ook niet wakker houden. In principe zijn ”gewone oordopjes” van de drogist voldoende hiervoor. Er zijn wel een aantal nadelen die gebruikers daarvan ervaren:

 • Pijn bij het dragen
 • Oordopjes die uitvallen
 • Onvoldoende werking
 • Het oor werd teveel afgesloten

Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat mensen al snel weer stoppen met het dragen van slaap oordoppen, waardoor ze wederom last krijgen van het lawaai en dus niet goed kunnen slapen.

Opmaat gemaakte slaapdoppen

In dat geval kunnen op maat gemaakte slaapdoppen een uitkomst zijn. Deze zijn namelijk precies gevormd naar het oor van de drager waardoor ze veel fijner zitten en niet uitvallen. Dit kan een flinke verademing zijn voor mensen die standaard oordoppen onprettig vinden. De op maat gemaakte oordoppen zijn tevens hol van binnen, waardoor het niet pijnlijk is om ze te dragen terwijl je er aan een kant op ligt.

Tevens zijn deze oordoppen voorzien van een speciaal filter, wat ervoor zorgt dat schadelijke geluiden worden gefilterd. Je kunt er dus zeker van zijn dat de herrie in je omgeving minder hoorbaar zal zijn. Ook niet onbelangrijk belangrijke alarmsignalen zijn nog steeds waarneembaar. Dit in tegenstelling tot veel standaard oordoppen.

Met oordoppen slapen tijdens je vakantie

Het kan zijn dat je thuis geen last van omgevingsgeluiden, maar wel als je bijvoorbeeld ergens anders slaapt. Dit is helemaal niet gek. Je went namelijk snel aan de geluiden in je eigen omgeving. Geluiden op een vreemde plek daarentegen zijn nieuw en trekken nog je aandacht.

Dit is een van de redenen dat mensen vaak slecht slapen in een hotel of op de camping. Het is daarom fijn als je dit makkelijk zou kunnen oplossen. De op maat gemaakte oordoppen van Audinc zijn ook hiervoor heel geschikt. Dankzij het handige opbergetui kun je ze makkelijk meenemen.

Studeren of ontspannen met oordoppen

We krijgen vaak de vraag of deze op maat gemaakte oordoppen ook gebruikt kunnen worden voor als je in alle rust wilt studeren of gewoon ontspannen. Ook hier zijn slaapdoppen uitermate voor geschikt. Ideaal dus voor studenten of mensen die willen mediteren.

Moet jij met oordoppen slapen?

Of je met oordoppen moet slapen kun je het beste zelf inschatten. Wanneer je last hebt van herrie maar normale oordoppen onprettig vind, dan moet je het zeker eens overwegen. Ook als je vaak reist kan het een goede oplossing zijn tegen slapeloosheid.

Hieronder nog even de voordelen:

 • Prettig om te dragen
 • Optimale filtering van ongewenste geluiden
 • Goede pasvorm
 • Alarmsignalen kunnen nog wel gehoord worden
 • Inclusief handig opbergetui

slaapdopjes

 • Optimaal draagcomfort door holle vorm
 • Superzacht siliconen materiaal
 • Geschikt voor langdurig dagelijks gebruik
 • Inclusief handig opbergetui
 • Leverbaar in diverse kleuren
N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...