100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Motor oordoppen aanmeten | Waarom ook jij hier profijt van hebt!

28 juli 2019 | Geschreven door Steven

Het is de afgelopen week misschien net een tikje te warm geweest, maar buiten dat is dit het ideale seizoen om met de motor op pad te gaan. Je loopt echter wel het risico om gehoorschade op te lopen. Dit omdat zowel de motor als het windruis een enorm belasting op je gehoor kunnen zijn. Motor oordoppen / otoplastieken aanmeten kan er echter voor zorgen dat je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Motorrijden is een mooie sport, maar brengt een hoop lawaai met zich mee. Ondanks dat jij dit als motorrijder waarschijnlijk juist leuk vindt is je gehoor hier ongetwijfeld minder blij mee.

Dit omdat het windruis dat je via de helm hoort toch al snel 95 decibel bedraagt en dergelijk lawaai vanaf 80 db schadelijk kan zijn. Ondanks dat je jezelf prima een paar minuten aan 80 decibel kunt blootstellen is een half uur rijden met 100 db toch een heel ander verhaal. Dit omdat hoe hoger geluidsniveau, hoe sneller je schade oploopt.

Naast gehoorverlies kan het ook voorkomen dat je hierdoor last krijgt van tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een vervelende piep hoort. Of een ander geluid dat er eigenlijk niet is.

Gehoorschade voorkomen

Er is gelukkig een manier om jezelf tegen het lawaai te beschermen, namelijk met op maat gemaakte oordoppen. Deze filteren het lawaai, maar gelukkig kun je daarbij nog wel belangrijke verkeerssignalen waarnemen. Dit omdat deze dopjes voorzien zijn van een speciaal filter dat je gehoor niet afsluit, maar het geluid alleen wat dempt.

Als je van deze gehoorbescherming wilt genieten dan moeten wij daarvoor motor oordoppen aanmeten. Er wordt dan een afdruk van jouw oren gemaakt, waarmee wij vervolgens unieke motor oordoppen mee kunnen maken die precies in jouw oren passen. Met als gevolg zowel maximaal comfort als een optimale bescherming.

Meer informatie omtrent motor oordoppen aanmeten lees je op onze product pagina.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor motor
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023