100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Waarom dragen muzikanten oordoppen op maat? | Lees het hier!

17 juni 2018 | Geschreven door Steven

We krijgen weleens de vraag: ”waarom dragen zoveel muzikanten oordoppen op maat?”’. Dit omdat steeds meer mensen die een instrument bespelen gebruik maken van op maat gemaakte oordoppen. Het antwoord hierop is echter vrij simpel. Men doet dit om gehoorschade te voorkomen, aangezien dit onder muzikanten namelijk steeds vaker voorkomt.


Veel mensen hebben als hobby het bespelen van een instrument. Dit doen ze soms alleen, maar vaak ook in een band. Een prachtige manier om je tijd te besteden, maar er zit echter wel een groot risico aan. De meeste instrumenten maken namelijk erg veel lawaai.

Veel instrumenten produceren namelijk meer dan 80 decibel aan geluid (bron), wat boven de veilige grens is. Alles luider dan 80 db kan namelijk voor gehoorschade zorgen. In de meeste gevallen pas na een paar uur van blootstelling, maar hoe meer decibel, hoe sneller de muzikant schade kan oplopen. Met name in een band spelen brengt veel risico met zich mee.

Alhoewel vooral veel jonge muzikanten hier niet zo bij stilstaan, ontmoeten we regelmatig muzikanten die al last hebben van gehoorschade. Ook veel bekende artiesten hebben er last van. Daarnaast hebben ze soms ook last van tinnitus, een hele vervelende aandoening waarbij je continue een geluid hoort wat er eigenlijk niet is. Zowel tinnitus als gehoorschade zijn momenteel nog niet voldoende te behandelen en daardoor dus blijvend.

Gelukkig kun je deze ellende voorkomen door oordopjes te dragen. Ondanks dat veel mensen zich hier van bewust zijn wordt het niet door iedere muzikant gedaan. Met name omdat veel oordoppen niet fijn zitten. Ook vervormen ze soms het geluid, waardoor het muziek maken wat lastiger gaat.

Wij maken echter unieke op maat gemaakte oordoppen die voorzien zijn van een speciaal muziekfilter. Hiermee wordt het lawaai gefilterd maar is de muziek nog goed te horen. Tevens bieden we meerdere soorten filters aan, waardoor er altijd een is die bij jou past. Dus nu weet je waarom muzikanten oordoppen op maat dragen!

Mocht je hierdoor nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan eens op deze pagina.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor muziek
Meer informatie
Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor festivals
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023