100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gehoorbeschadiging bioscoop? | Overweeg oordoppen!

27 mei 2018 | Geschreven door Steven

Ondanks services als Netflix blijft de bioscoop ideaal om een film te bekijken. Met name omdat het scherm lekker groot is en ook het geluid van topkwaliteit is. Hierdoor kun je jezelf makkelijk op de film focussen zonder afgeleid te worden. Toch staat het geluid soms wel erg hard, waardoor oordoppen goed van pas zouden komen.

In veel clubs en kroegen wordt het volume zo hoog gezet dat er gehoorschade kan ontstaan. Niet alleen loopt men het risico om in de toekomst minder goed te kunnen horen, er kan ook tinnitus bij komen kijken. Dit is een aandoening waarbij er constant een geluid wordt waargenomen, wat al snel zal leiden tot irritatie. Vandaar dat veel mensen oordoppen dragen tijdens het uitgaan.

Toch zijn horecagelegenheden niet de enige plekken waar het geluid hard staat. Ook in een bioscoop kan het volume aardig oplopen. Hoe hard het precies staat verschilt per film, maar het is regelmatig voorgekomen dat het geluidsniveau boven de 100 decibel is gekomen.

Hieronder zijn twee bronnen te vinden die dit beamen:

Geluidnieuws

Gelderlander

Ter vergelijking, gehoorschade kan men al vanaf 85 decibel oplopen. Bioscoopbezoekers lopen dus wel degelijk het risico om hun gehoor te beschadigen. Het enige verschil is dat bij films het geluid niet de hele tijd zo hard staat, waardoor de schade enigszins beperkt blijft. Toch zijn er, zoals in de bovenstaande bron te lezen is, al wel mensen geweest die gehoorverlies aan een bioscoopbezoek hebben overgehouden.

Ondanks dat oordoppen tijdens het uitgaan noodzakelijker zijn dan in de bioscoop, kunnen ze wel degelijk helpen. Met name voor de mensen die sowieso al last hebben van het harde geluid dat in sommige bioscoopzalen te horen is. Onze muziek oordoppen zijn ook te gebruiken voor in de bioscoop en dempen het geluid, zonder dat de filmervaring hierdoor afzwakt.

Wij van Audinc gaan onszelf meer verdiepen in dit onderwerp zodat we binnenkort een beter antwoord kunnen geven op de vraag of oordoppen in de bioscoop noodzakelijk zijn. Mocht u sowieso al geluidshinder ondervinden tijdens een bioscoopbezoek dan kunnen op maat gemaakte oordoppen een uitkomst zijn. Neem gerust contact op voor meer informatie over dit onderwerp.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023