100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Interview met Maastrichtse hardrock band Black Label

23 januari 2017 | Geschreven door Steven

Wij van Audinc hebben een passie voor het gehoor en daarom ook voor muziek. Daarom vinden we het leuk om af en toe een interessante artiest te spreken en te vragen naar zijn of haar mening als het gaat om gehoorbescherming. Dit keer spreken we de Maastrichtse band Black Label.

Hallo, wie zijn jullie en wat voor muziek maken jullie?

Wij zijn Black Label, met Janine Willms op zang, Maurits Colen op drum, Yentl Brandt op bas en Marnix van Agtmaal op gitaar. Wij maken opzwepende, energieke hardrock in de stijl van Guns N Roses, Halestorm en The Pretty Reckless. We spelen voornamelijk eigen werk met hier en daar cover.

Hoelang bestaan jullie al?

Wij bestaan nu al vijf jaar, en ruim anderhalf jaar in de huidige bezetting.

Komt jullie naam vanuit een voorliefde voor whisky?

Jazeker, dit is inderdaad wat ons geïnspireerd heeft onze bandnaam te kiezen. Bovendien past het goed bij de muziek, stevig en catchy, en zodra je er eenmaal van hebt geproefd wil je de fles leegdrinken. En naast Black Label Society staan op Spotify en in de CD-rekjes is natuurlijk ook een mooie bonus!

Wat is jullie meest memorabele optreden tot nu toe?

Dat is een lastige vraag, Black Label heeft al meer dan 100 optredens gehad. Een erg memorabel optreden was in het voorprogramma van de band van Ad van den Berg (bekend van Whitesnake) Vandenberg’s Moonkings. Ook een erg mooi moment, hoewel dit geen optreden was, was de samenwerking met de producer van de Amerikaanse band Cheap Trick. Maar we proberen zeker ieder optreden weer een nieuw hoogtepunt te maken.

Janine (zangeres): Deze optredens heb ik jammer genoeg niet meegemaakt omdat ik pas anderhalf jaar bij de band zit. Mijn persoonlijke favoriete optredens tot nu toe zijn de voorronde van Nu Of Nooit, omdat we daar gewoon een geweldig optreden hebben neergezet en de keer dat we in het voorprogramma van Blaze Bailey (ex-Iron Maiden) mochten spelen. Dat was een interessante avond!

Jullie zijn actief in Maastricht, is dat een goede stad voor rockliefhebbers?

Maastricht heeft een goede music scene gehad, maar het is al een tijd rustig op muzikaal gebied, onder andere door het verdwijnen van verschillende podia. Hierdoor is er een afstand ontstaan tussen muziekliefhebbers en de bands. Gelukkig staan er steeds meer moderne rockbands op, zoals Crazy Cult Roadshow en Skullsuit, die kwaliteit rockmuziek bieden en, samen met Black Label, het community gevoel aan het herstellen zijn. We zien dat ieder jaar meer aandacht is voor de rockmuziek, en hopen dat Maastricht een nieuwe hotspot wordt voor de rock en metal!

Gebruiken jullie gehoorbescherming?

Ja, in-ear oordoppen. Op het podium, maar ook in de zaal kan het geluid soms hard afgesteld worden. Dit kan leiden tot lawaaidoofheid, wat natuurlijk erg vervelend is in het algemeen, en specifiek voor muzikanten. Buiten dat bezoeken wij ook menig lokale en internationale acts, en ook als concertbezoeker kan je te maken krijgen met hard zaalgeluid.

Hoe ervaren jullie het spelen met oordoppen op maat?

Uitdagend; het is lastig om goede oordoppen (otoplastieken) te vinden die alle tonen in gelijke mate afzwakken. Als oordoppen niet goed gebalanceerd alle toonhoogtes verzwakken, leidt dit tot een vervorming van het geluid waardoor het lastig is als muzikant een goede klank op podium te produceren.

Wat vinden jullie van de toenemende aandacht omtrent gehoorschade? Is het overdreven of juist terecht?

Dat is zeker terecht! Gehoorschade komt veel voor en heeft een negatieve impact op het dagelijks leven. De preventie van gehoorschade kan ernstige hinder in de toekomst voorkomen.

Welke mensen zouden jullie aanraden om gehoorbescherming aan te schaffen?

Muzikanten natuurlijk, maar in feite alle mensen die veel blootstelling aan harde geluiden hebben. Dit gaat van bouwvakkers tot concertgangers.

We hebben gelezen dat jullie nieuwe album onlangs is uitgekomen. Kunnen jullie daarover wat vertellen?

Het is voor ons het beste materiaal wat we tot nu toe gemaakt hebben, zowel in songwriting als productiekwaliteit. Leuk is ook dat we er een soort multidisciplinair cultureel samenwerkingsproject van hebben gemaakt met artiesten in de regio. Zo werken we samen met lokale grafisch artiesten, ontwerpers, regisseurs, cameramannen, en andere lokale muzikanten. Het is dus niet alleen goede  promotie voor ons als Black Label, maar ook voor de Limburgse alternatieve sector. Zo hopen we de community te versterken.

Waarom zouden onze lezers naar jullie aankomende optreden moeten komen?

Allereerst natuurlijk voor de muziek! Maar hiernaast vinden we de show ook erg belangrijk. We gebruiken drama, verschillende outfits en visuele effecten om een optreden van Black Label een echte ervaring te maken. Zo is Freddy Mercury een grote inspiratiebron voor Janine (zangeres van Black Label). Dit mag je ook verwachten van Black Label: spektakel, drama, en een stevige pot klassieke én moderne hardrock!

Audinc wil Black Label graag bedanken voor het interview.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023