100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gehoorbescherming muziek | Alvast voor de festivals

3 februari 2019 | Geschreven door Steven

Bezoek jij veel festivals of ga je regelmatig naar een concert? Dan heb je vast weleens een piep in je oren als je thuis komt. Dit kan een teken zijn van gehoorschade, maar gelukkig is het makkelijk te voorkomen.

Als je vaak uitgaat of muziek evenementen bezoekt dan ontkom je bijna niet aan lawaai. Met als gevolg dat je er een tijdelijke piep in je oor aan overhoudt. Wat dit precies betekent lees je in deze blog.

De piep kan echter ook blijvend zijn. Je hoort dan continue een piepend, krakend of brommend geluid in je oor, ook als je wilt slapen. Deze aandoening heet tinnitus en is erg vervelend voor de mensen die eraan lijden. Het is vrijwel niet te genezen, maar gelukkig wel te voorkomen.

Een ander gevaar van keiharde muziek is gehoorschade. Dit houdt simpelweg in dat je gehoor beschadigd is en je een stuk minder hoort. Dit begint geleidelijk, maar kan steeds erger worden. Alhoewel het even duurt voordat je doof bent zijn er veel mensen die bepaalde tonen niet meer kunnen horen. Puur vanwege het feit dat ze zichzelf te lang aan lawaai hebben blootgesteld.

Gehoorbescherming muziek

Gelukkig is er een oplossing, namelijk gehoorbescherming voor muziek. Dit zal er namelijk voor zorgen dat al het schadelijke lawaai enigzins tegengehouden wordt. De vraag is echter, hoor je de muziek dan nog wel? Veel mensen zijn bang dat ze met oordoppen de muziek niet meer kunnen horen.

Er is echter niks mis met de combinatie oordoppen en muziek. Althans, wanneer je op maat gemaakte oordoppen neemt. Hierin zit een speciaal filter dat ervoor zorgt dat de schadelijke geluiden tegengehouden worden. Het gewenste geluid (in dit geval de muziek), is daarentegen nog prima te horen. Er zijn zelfs gebruikers die aangeven dat ze met op maat gemaakte oordoppen de muziek beter kunnen horen.

Wil jij nu eens wat meer weten over gehoorbescherming muziek? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Daarnaast raden we aan om ons te volgen via Facebook.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor muziek
Meer informatie
Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor festivals
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023