100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Geen oorpijn met speciale oordoppen voor vuurwerk

1 december 2019 | Geschreven door Steven

Het is weer december en dat betekent naast Sinterklaas en Kerst ook dat 2020 niet meer zo ver weg is. Al kunnen we daarvoor eerst nog genieten van oudejaarsavond, wat vaak gepaard gaat met het nodige vuurwerk. Heel mooi allemaal, maar niet erg gezond voor je oren. Gelukkig kun je dit voorkomen met oordoppen voor vuurwerk.

Er zijn veel situaties waarin je het risico loopt om gehoorschade op te lopen, maar in de buurt zijn als er vuurwerk wordt afgestoken staat misschien wel op nummer 1. Je kunt het risico misschien enigszins beperken als je op een afstandje gaat staan, maar soms knallen bepaalde dingen harder dan gedacht. Met name als jij degene bent die verantwoordelijk is voor het afsteken kan het lastig zijn om de harde knallen optimaal te ontwijken. Vandaar dat wij enige vorm van gehoorbescherming van harte kunnen aanbevelen.

Je zou natuurlijk oorkappen op kunnen doen, al ziet dat er een beetje stom uit. Een alternatief is het dragen van oordoppen. Dit valt namelijk nauwelijks op maar geeft wel de nodige bescherming. Daarbij kun je met de oordoppen op maat gemaakte variant ook nog eens prima deelnemen aan gesprekken. Het gebruiken van oordoppen voor vuurwerk klinkt wellicht wat overdreven, maar is een erg laagdrempelige manier om oorpijn en gehoorschade met oudjaar te voorkomen. Daarnaast kun je de oordoppen ook in andere situaties gebruiken, zoals in de kroeg of tijdens het werken met machines.

Ondanks dat wij je maar al te graag van op maat gemaakte gehoorbescherming voorzien is het misschien een beetje teveel van het goede om voor één avond oordoppen aan te schaffen. Vandaar dat universele oordopjes (niet op maat gemaakt) in dit geval ook voldoende zijn. Daarbij helpt het ook om binnen te blijven, al is dat natuurlijk een stuk minder gezellig 😉

Mocht jij interesse hebben om komend oud en nieuw geen last te hebben van oorpijn dan ben je bij ons altijd welkom voor vrijblijvend advies. Meer informatie over onze producten is hier te vinden.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023