100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Betaalbare op maat gemaakte oordopjes bestellen

19 februari 2019 | Geschreven door Steven

Als je regelmatig met lawaai te maken hebt dan is het raadzaam om gebruik te maken van gehoorbescherming. In de meeste gevallen is oordopjes bestellen de beste optie. Dit kan via internet, maar dat raden we over het algemeen niet aan. In deze blog lees je waarom.

Je kent het wel. Er staat een concert of festival gepland en je wilt dit keer oordopjes meenemen. Een verstandige keuze, omdat veel artiesten al snel 100 decibel of meer produceren. Als jij je oren aan zoveel lawaai blootstelt dan loop je al na enkele uren het risico om gehoorschade op te lopen.

Oordopjes bestellen lijkt in dit geval de makkelijkste manier om jezelf hiertegen te beschermen. We bedoelen hiermee het kopen van oordoppen via het internet. Er zitten echter wel nadelen aan deze manier van gehoorbescherming aanschaffen.

Allereerst zijn veel oordopjes van slechte kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan van die gele schuimdopjes. Deze zitten niet alleen oncomfortabel, maar sluiten vaak het oor zodanig af dat je nauwelijks meer van de muziek kunt genieten.

Dan heb je nog de wat duurdere universele oordoppen. Deze kosten rond de 25 euro en zitten wat comfortabeler. Toch sluiten ook deze oordoppen niet altijd even goed af, waardoor de bescherming maar beperkt is. Ook is de muziek nog steeds wat minder goed te horen. In principe zijn de oordoppen prima voor als je eens in het jaar een concert bezoekt, maar als je vaker gaat dan zijn op maat gemaakte oordoppen een betere keuze.

Gehoorbescherming welke specifiek op jouw gehoorgang wordt aangemeten is vaak de beste keuze. Niet alleen omdat er tijdens het maken rekening wordt gehouden met jouw oren, maar ook je wensen. Wil je er een filter in die veel geluid dempt, of maar een beetje? Heb je er graag een koordje aan of hoeft dat voor jou niet? Al deze dingen kun je zelf bepalen wanneer je oordoppen op maat laat aanmeten.

Gezien het feit dat je hiervoor fysiek aanwezig moet zijn kun je deze oordoppen momenteel nog niet online bestellen, maar het loont om hiervoor langs een specialist te gaan.

Oordoppen zijn er trouwens in alle soorten en maten. We hebben zelfs bluetooth oordopjes!

Oordopjes kopen kun je dus beter bij een specialist doen. Niet alleen kan deze ze op maat aanmeten, maar ook ter plekke je oren controleren en je van advies voorzien.

Wil jij ook oordopjes kopen? Bekijk dan hier ons assortiment. Ook raden we aan om onze andere blogs te lezen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023