100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Chris Martin en 4 andere bekende artiesten met tinnitus

5 oktober 2019 | Geschreven door Steven

Als jij bekend bent met tinnitus dan weet je wat voor verschrikkelijke aandoening is. Dit voornamelijk omdat je er simpelweg continue last van hebt. Mocht jij hier ook last van hebben dan ben je zeker niet de enige. Sterker nog, er zijn zelfs enkele bekende artiesten met tinnitus.

Een van de meest voorkomende redenen om geen oordopjes te nemen is omdat mensen denken ´´dat gehoorschade hen niet overkomt´´. Toch is deze gedachte in veel gevallen niet terecht, omdat het aantal mensen met oor aandoeningen de afgelopen jaren flink is toegenomen. Ook beroemde mensen blijken er last van te hebben. Vandaar dat wij 5 bekende artiesten met tinnitus voor jullie op een rijtje gezet hebben.

Chris Martin (Coldplay)

Dat ook supersterren – net als ieder mens – vatbaar zijn voor gehoorschade bewees het feit dat Coldplay zanger Chris Martin al jaren aan tinnitus lijdt. In een interview gaf hij aan dat ´´je gehoor beschermen iets is dat je pas doet als het te laat is´´. Dit horen wij helaas van meer mensen. Zorg er daarom voor dat jij die fout niet maakt!

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)

Ondanks dat het momenteel is stil is rondom deze band blijft Red Hot Chili Peppers een legendarische rockformatie. Al kunnen wij er onszelf iets bij voorstellen dat de vele albums die ze hebben opgenomen de nodige gehoorschade met zich mee gebracht heeft. Dit blijkt helaas ook zo te zijn, gezien zanger Anthony Kiedis last kreeg van tinnitus.

Jett Rebel

Niet alleen internationale artiesten hebben last van ongewenste geluiden in hun oren. Er zijn ook enkele Nederlandse artiesten met tinnitus, waaronder Jett Rebel. Deze zanger en muzikant heeft gedurende zijn carrière zowel gehoorschade als oorsuizen opgelopen.

Gelukkig blijkt dat de veelzijdige artiest er inmiddels een beetje mee heeft leren leven. Daarbij draagt hij sindsdien consequent gehoorbescherming. We gaan er overigens vanuit dat de andere bekende artiesten met tinnitus uit dit lijstje inmiddels hetzelfde doen.

Eric Clapton

Eric Clapton is wordt door veel muziekliefhebbers gezien als een van de beste gitaristen ter wereld. Dit is natuurlijk een geweldig compliment, maar helaas heeft al dat spelen ook een keerzijde. Je vergroot namelijk dat kans dat er een ooraandoening ontstaat en dat is bij Clapton ook gebeurt.

Brian Johnson (AC/DC)

Gezien de optredens van hardrockband (AC/DC) meerdere keren in het nieuws zijn geweest vanwege geluidsoverlast vinden wij het eigenlijk niet zo gek dat zanger Brian Johnson last kreeg van gehoorschade en tinnitus. Het bleek zelfs zo erg opgelopen te zijn dat hij tijdelijk moest stoppen met optreden.

Mocht jij zelf ook muziek maken (en willen voorkomen dat jij over een aantal jaar in dit lijstje staat) dan mag je ons altijd vragen om vrijblijvend advies op het gebied van gehoorbescherming. Daarnaast kun je hier alvast het nodige lezen over otoplastieken.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023