100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

3 redenen om oordopjes te dragen met carnaval

2 augustus 2018 | Geschreven door Steven

Als je dit hebt aangeklikt is de kans groot dat je binnenkort carnaval gaat vieren. Allemaal heel leuk, maar je loopt hierbij wel veel kans om gehoorschade op te lopen.

1. Het voorkomt gehoorschade en tinnitus

Spreekt voor zich als je de bovenstaande tabellen hebt bekeken. In principe horen alle oordopjes je te beschermen tegen gehoorschade. Toch blijkt in de praktijk dat niet ieder soort oordopje even goed werkt en sommige kunnen zelfs in je oor kapot gaan (Dit is niet schadelijk, maar je verliest zo wel de bescherming). Met de oordopjes van Gehoorprotectie zit je zeker goed. Zo kun je de komende jaren nog blijven feesten.

2. Je kunt de muziek beter horen

Alhoewel niet iedereen de muziek Opmaat gemaakte oordopjes filteren het lawaai, maar zorgen ervoor dat je de muziek juist wel goed hoort. En dat is toch precies wat je wilt als muziekliefhebber?

3. Je kunt elkaar beter horen

Je vraagt jezelf misschien af, ”kan ik mijn vrienden dan nog wel verstaan met die oordopjes in?”.

Jazeker. Als je op maat gemaakt oordopjes draagt, kun je elkaar juist beter verstaan. Dit is een van de grote verschillen met wegwerp-oordopjes, die vaak al het geluid blokkeren. Onze op maat gemaakte oordopjes filteren alleen de schadelijke geluiden. Gesprekken voeren lukt hierdoor juist beter.

Dat zorgt er overigens ook voor dat je beter kunt flirten met leuke jongens of meisjes tijdens carnaval. In sommige gevallen kun je zelfs horen wat de twee dames achter je over je zeggen…

Let op! Speel jij in een band of harmonie?

Mensen die in (carnavalsband) spelen moeten extra waakzaam zijn. Daarmee loop je nog meer kans op gehoorschade. Wist je dat een trompet gemiddeld al zo’n 90 dB aan geluid produceert?

De kans is groot dat je dit niet zoveel zegt. Daarom hebben we hieronder een tabel gemaakt om je een beeld te geven:

0dB Absolute stilte
20dB Ruisen van de wind
40dB Rustige woonwijk
60dB Gespreksniveau
80dB Auto, intensief wegverkeer
90dB Stereotoren op vol vermogen
100dB Popconcert, discotheek
120dB Pijngrens
130dB Blijvende gehoorschade
150dB Explosie
190dB Raket

Het geluid van een trompet is dus bijna net zo hard als dat van een gemiddelde discotheek. Als dit nog niet verontrustend genoeg is hierbij ook nog een overzicht hoe lang het duurt voordat je gehoorschade oploopt:

80dB 8 uur
83dB 4 uur
86dB 2 uur
89dB 1 uur
92dB 30 minuten
95dB 15 minuten
98dB 8 minuten
101dB 4 minuten
104dB 2 minuten
107dB 1 minuut
110dB 30 seconden
113dB 15 seconden

”Allemaal leuk en aardig, maar volgens mij proberen jullie gewoon oordopjes aan te smeren omdat jullie eraan verdienen”

Dat klopt, we verdienen er inderdaad aan. Het is namelijk ons werk. Toch zouden we dit werk niet doen als we niet inzagen hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op je oren. Wij van Gehoorprotectie hebben ook altijd ons eigen setje op maat gemaakte oordoppen bij.

Veel mensen hebben spijt omdat ze vaak zonder enige bescherming naar kroegen en festivals zijn geweest. Ze hebben nu last van gehoorschade en andere oor-aandoeningen. Laat het bij jouw alsjeblieft niet zover komen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
Meer informatie
Vragen?
Wij staan voor je klaar
03 304 70 38
Contact formulier
© Copyright Audinc 2023