100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Audinc test met nieuwe methodiek om oordoppen aan te meten

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Wij van Audinc zijn altijd opzoek naar nieuwe manieren om onze producten te verbeteren. Naast dat we het zelf interessant vinden om met nieuwe ontwikkelingen te experimenteren komt het natuurlijk ook jou als klant ten goede. Want een vernieuwd product zorgt vrijwel altijd voor betere bescherming, meer comfort of soms zelfs leuke extra’s zoals bluetooth. Onlangs ontdekte we echter een nieuwe techniek niet zozeer te maken heeft onze producten zelf, maar wel het oordoppen aanmeten.

De kans is groot dat je als bezoeker van onze site op de hoogte bent van het feit dat wij oordoppen op maat produceren. Voordat we dit kunnen doen, moeten we eerst een afdruk maken van je gehoorgang. Dit doen we door zogeheten ‘siliconen pasta’ in je oor te spuiten, die we vervolgens hard laten worden. Dit klinkt misschien gek, maar in de praktijk valt eigenlijk best mee.

Als het spul inmiddels een vaste vorm heeft aangenomen halen we het voorzichtig weer uit het oor. De afdruk die op deze manier gemaakt is gebruiken we vervolgens om een setje oordoppen te maken dat speciaal is afgesteld op jouw oor.

Toch zijn er mensen die vinden dat het makkelijker kan. Zo kregen wij afgelopen week bezoek voor een uitgebreide demonstratie.

Waar we nu nog otoplastieken aanmeten door middel van een fysieke afdruk, gaan zij met een soort camera de gehoorgang in. Vervolgens maakt de bijbehorende computer een scan van het oor. De hiermee verkregen informatie kan vervolgens weer gebruikt worden om oordoppen te produceren welke perfect bij het oor van de eigenaar passen.

Uiteraard hebben wij het ook zelf mogen testen en kunnen beamen dat het werkt. Of we in de toekomst zelf ook met dit systeem gaan werken weten we nog niet, maar het is in ieder geval wel interessant!

Opmeten oordoppen op maat

Meer over onze producten is te vinden op de productpagina’s.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Lees hier wat deze beurs te [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop