Blog | Audinc test met nieuwe methodiek om oordoppen aan te meten

by | aug 4, 2019 | Gehoorbescherming Algemeen

Audinc test met nieuwe methodiek om oordoppen aan te meten

Wij van Audinc zijn altijd opzoek naar nieuwe manieren om onze producten te verbeteren. Naast dat we het zelf interessant vinden om met nieuwe ontwikkelingen te experimenteren komt het natuurlijk ook jou als klant ten goede. Want een vernieuwd product zorgt vrijwel altijd voor betere bescherming, meer comfort of soms zelfs leuke extra’s zoals bluetooth. Onlangs ontdekte we echter een nieuwe techniek niet zozeer te maken heeft onze producten zelf, maar wel het oordoppen aanmeten.

De kans is groot dat je als bezoeker van onze site op de hoogte bent van het feit dat wij oordoppen op maat produceren. Voordat we dit kunnen doen, moeten we eerst een afdruk maken van je gehoorgang. Dit doen we door zogeheten ‘siliconen pasta’ in je oor te spuiten, die we vervolgens hard laten worden. Dit klinkt misschien gek, maar in de praktijk valt eigenlijk best mee.

Als het spul inmiddels een vaste vorm heeft aangenomen halen we het voorzichtig weer uit het oor. De afdruk die op deze manier gemaakt is gebruiken we vervolgens om een setje oordoppen te maken dat speciaal is afgesteld op jouw oor.

Toch zijn er mensen die vinden dat het makkelijker kan. Zo kregen wij afgelopen week bezoek voor een uitgebreide demonstratie.

Waar we nu nog otoplastieken aanmeten door middel van een fysieke afdruk, gaan zij met een soort camera de gehoorgang in. Vervolgens maakt de bijbehorende computer een scan van het oor. De hiermee verkregen informatie kan vervolgens weer gebruikt worden om oordoppen te produceren welke perfect bij het oor van de eigenaar passen.

Uiteraard hebben wij het ook zelf mogen testen en kunnen beamen dat het werkt. Of we in de toekomst zelf ook met dit systeem gaan werken weten we nog niet, maar het is in ieder geval wel interessant!

 

Meer over onze producten is te vinden op de productpagina’s.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...